HUMANOST NA DELU! PRIKUPLJENA POMOĆ ZA MALOG VUKA: Izgubio roditelje pre rođenja! Poginuli u stravičnom sudaru kada su pošli u kruševačko porodilište
Foto: Privatna Arhiva

nije zaboravljen

HUMANOST NA DELU! PRIKUPLJENA POMOĆ ZA MALOG VUKA: Izgubio roditelje pre rođenja! Poginuli u stravičnom sudaru kada su pošli u kruševačko porodilište

Društvo -

U humanitarnoj akciji građani su prikupili 200.000 dinara za pomoć porodici sedmomesečnog dečaka kome su majka i otac poginuli u saobraćajnoj nesreći u trenutku kad je trebalo da dođe na svet

Tokom humanitarne manifestacije pod sloganom „Balkan igra kolo za Vuka“, koja je pre nekoliko dana održana u Kaoniku, posetioci su sakupili 200.000 dinara, koje su predali porodici sedmomesečnog Vuka, čiji su roditelji Jovana Milenković (25) i Stefan Ilić (26) poginuli u stravičnom sudaru u trenutku kada su pošli u kruševačko porodilište.

Nisu dočekali da upoznaju svog naslednika... Jovana Milenković (25) i Stefan Ilić (26)
Nisu dočekali da upoznaju svog naslednika... Jovana Milenković (25) i Stefan Ilić (26)foto: Privatna Arhiva

Užasna tragedija dogodila se 10. januara na Čokotinom brdu, tokom snežne mećave, kada se automobil u kome su bili Stefan i trudna Jovana, zajedno sa njenim ocem i sestrom, sudario sa autobusom kruševačkog prevoznika.

Pošli na porođaj

Do nesreće je došlo kada je autobus, najverovatnije usled klizavog kolovoza, skrenuo u suprotnu traku i direktno se sudario sa automobilom u kome je bila nesrećna porodica. Stefan je preminuo na mestu, dok je Jovana izgubila bitku za život nakon što je carskim rezom na svet donela malog Vuka, koji je takođe bio u kritičnom stanju.

Međutim, njegovo herojsko srce pobedilo je smrt. Puna tri meseca su neonatolozi bdeli nad Vukom, koji je svakim danom bivao sve jači i jači. O njemu danas brine tetka, Jovanina rođena sestra Teodora, koja je, kao i njihov otac Živomir, preživela stravičnu nesreću.

Malenog Vuka oni redovno vode na neophodne vežbe za ojačavanje, koje daju dobre rezultate.

Porodici treba pomoć

Veče za pomoć porodici malog Vuka održano je u Kaoniku, a organizovalo ga je udruženje „Marko Cara Milanović“. Predsednik udruženja i humanitarac Miroljub Milanović napomenuo je za Kurir da je manifestaciji prisustvovao i mali Vuk. - Bio je veliki odziv dobrih ljudi, tako da smo sakupili 200.000 dinara za porodicu Milenković. Mnogo puta ranije, pa tako i sada, gledali smo da humanitarna pomoć ode u prave ruke, a to su sada Milenkovići, kojima je sve potrebno, a najviše adekvatan stambeni prostor. Ako ništa drugo, onda makar izolacija na kući jer dolazi zima. Vuk je super dečak, lepo raste, ali trebalo bi pomoći ovoj dobroj i poštenoj porodici - priča Milanović, koji je ovim događajem zaokružio projekat „Spasimo decu u saobraćaju“. Milanović je, inače, i sam izgubio sina Marka u saobraćajnoj nesreći pre dve godine.

Odazvala se pozivu POMOGLA I PEVAČICA SNEŽANA ĐURIŠIĆ

foto: Dragana Udovičić

Na humanitarnoj manifestaciji učestvovale su folklorne grupe iz Grčke, Severne Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije. Specijalni gost na humanitarnoj večeri bila je pevačica narodne muzike Snežana Đurišić, koja se rado odazvala pozivu organizatora, posebno kada je čula kome će novac otići.

Kurir.rs/Marko Smiljković Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track