UDRUŽENJE VOJNIH BESKUĆNIKA TVRDI: Iseljeni iz Bristola otišli pod pritiskom
Sporna lokacija... Hotel „Bristol“, Foto: Stefan Kojić

Reakcija

UDRUŽENJE VOJNIH BESKUĆNIKA TVRDI: Iseljeni iz Bristola otišli pod pritiskom

Društvo -

Iz udruženja ističu da je Grad Beograd za stambeno zbrinjavanje stanara hotela „Bristol“ dao 134 stana

Udruženje vojnih beskućnika Srbije tvrdi da su sve vojne porodice koje su se iselile iz hotela „Bristol“ otišle pod pritiskom, a da preostalih 11 porodica odbija da se iseli u privremen smeštaj „zbog nezakonitog ponašanja Ministarstva odbrane“.

- Za Udruženje vojnih beskućnika sporno je sve što su uradili vezano za „Bristol“: sakrili su 134 stana, sakrili su spiskove stanara za koje su dobili 134 stana, a sve radnje vezano za „Bristol“ su izmestili iz zakona - Upravnog postupka jer neće da donesu novo rešenje o preseljenju kojim se menja staro rešenje o korišćenju smeštaja u hotelu „Bristol“.

Svi koji su iz „Bristola“ iseljeni otišli su pod pritiskom, osim 11 porodica koje na to nisu pristale zbog nezakonitog ponašanja Ministarstva odbrane - stoji u dopisu udruženja, koje su poslali Kuriru reagujući na tekst „Imaju stanove, a u ‘Bristolu’ glume beskućnike“, koji je naš list objavio 24. avgusta.

Iz udruženja ističu da je Grad Beograd za stambeno zbrinjavanje stanara hotela „Bristol“ dao 134 stana.

- Do tog dokumenta došli smo intervencijom predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Istina je i da smo tražili dokument koji se odnosi na rad zajedničke komisije Grada Beograda i Ministarstva odbrane, koji nismo dobili - navedeno je u saopštenju.

Kurir.rs/Foto: Stefan Kojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track