Knez Petrol: Naš benzin je kvalitetan i legalno se prodaje
Foto: Dragana Udovičić

POMOĆ "Knez petrol" pritekao u pomoć građanima Bosilegrada kada su ostali bez goriva

Knez Petrol: Naš benzin je kvalitetan i legalno se prodaje

Društvo -

Pre nekoliko dana zatvorena je jedina benzinska pumpa u Bosilegradu, zbog čega su nadležni zajedno s naftnom kompanijom rešili problem

  • Gustovarac: Naše je da obezbedimo redovno snabdevanje gorivom

Spletom okolnosti meštani Bosilegrada ostali su bez snabdevanja gorivom nekoliko dana, kada je zatvorena jedina benzinska pumpa u gradu, zbog čega su se čelnici te opštine obratili nadležnim institucijama. Opštinski štab za vanredne situacije zatražio je pomoć od republičkog štaba, ali i od "Knez petrola".

Odmah smo pomogli

To potvrđuje i Ratko Gustovarac, direktor maloprodaje te naftne kompanije, koji za Kurir kaže da je na zahtev opštine Bosilegrad, na poziv i uz podršku nadležnih institucija Srbije, ta kompanija razumela problem tog srpskog mesta i tamošnjih građana i uspela da im pomogne alternativnom benzinskom stanicom.

- Mesto za cisterne nam je obezbedila opština Bosilegrad, a naše je da obezbedimo redovno snabdevanje gorivom. Izgledom i sadržajem ova benzinska stanica daleko je ispod standarda naše kompanije, ponudom i sadržajem takođe, međutim, ovo nije nešto što je deo plana razvoja naše kompanije, već vanredni momenat s jedinim ciljem - spasti mesto i meštane od kolapsa i vanredne situacije - navodi Gustovarac i dodaje da ne zna tačno šta se dogodilo i zbog čega je zatvorena jedina benzinska stanica u Bosilegradu.

- Jedino znam da na poziv nadležnih institucija nikako nismo želeli da ostanemo nemi i bez reakcije. Uložili smo maksimalan napor kako građani Bosilegrada ne bi ostali bez snabdevanja gorivom. Potrebe naših građana, pogotovo u ovako ekstremnim uslovima, prioritet su. Ne radi se više o poslovnom, već o ljudskom odnosu. Bio je ovo veliki izazov, kao i veliki napor, a sad je veliko zadovoljstvo. Građani nisu prepušteni sami sebi, uspeli smo da im omogućimo redovno i sigurno snabdevanje gorivom i ponosni smo na to - navodi sagovornik Kurira.

foto: Shutterstock

Zvali smo nadležne

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev za Južne vesti kaže da je pumpa zatvorena zbog nereda, ali ističe da ne zna o čemu je reč, kao ni koja je inspekcija zabranila rad. On dodaje da je štab za vanredne situacije sazvao onog trenutka kada je obavešten da se na pumpi stvorila velika gužva.

- Hteli smo da proglasimo vanrednu situaciju jer život bez nafte za nas to i jeste. Obratili smo se republičkom štabu za pomoć i dobili odgovor da to ne činimo jer će da nam se pomogne na drugačiji način. Svakog narednog dana sam tražio pomoć dok u petak uveče nisu stigle cisterne "Knez petrola", a u subotu, oko 18 sati, počelo je da se prodaje gorivo u zakonski okvirima, uz davanje fiskalnih isečaka ljudima - kaže Zaharijev.

Građani

BILO JE I PSOVANJA

Vladimir Zaharijev kaže da je u momentu kada je pumpa prestala s radom bilo psovanja njega i države, a kada su cisterne instalirane, potegla se priča da "prodaje benzin na ulici kao kupus".

- Morali smo da potražimo pomoć države i oni su to rešili na ovaj način. Doterali su naftu koja je za 10 dinara jeftinija nego bilo gde u Srbiji - kaže Zaharijev.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track