Izabrani potpredsednici parlamenta

Izabrani potpredsednici parlamenta

Društvo -
Potpredsednici Gordana Čomić, Konstantin Arsenović, Nenad Popović, Vesna Kovač i Žarko Korać izabrani javno, prozivkom i za njihov izbor je glasalo 220 poslanika

BEOGRAD - Skupština Srbije izabrala je danas pet potpredsednika parlamenta. Potpredsednici Skupštine Srbije su Gordana Čomić iz Demokratske stranke, Konstantin Arsenović iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Nenad Popović iz Demokratske stranke Srbije, Vesna Kovač iz Ujedinjenih regiona Srbije i Žarko Korać iz Liberalno demokratske partije.

Potpredsednici su izabrani javno, prozivkom i za njihov izbor je glasalo 220 poslanika. U nastavku sednice, parlament treba da izabere članove radnih tela i stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su Janu Ljubičić iz SNS na mesto generalnog sekretara parlamenta. Ljubičić je pre toga podnela ostavku na mesto poslanika u skupštini. U parlamentu je jednosatna pauza, nakon koje će poslanici raspravljati o sastavu škupštinskih odbora i parlamentarnih delegacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track