DOKTOR SPAVAO UMESTO DA BUDE SA NJIM U SANITETU! Ljubiša (57) iz Kuršumlije UMRO u kolima Hitna pomoći, porodica OGORČENA na dežurnog lekara, traže da preuzme odgovornost, a evo šta kažu iz Doma zdravlja (FOTO)
Foto: B.R., Privatna Arhiva

UMRO NA PUTU DO PROKUPLJA

DOKTOR SPAVAO UMESTO DA BUDE SA NJIM U SANITETU! Ljubiša (57) iz Kuršumlije UMRO u kolima Hitna pomoći, porodica OGORČENA na dežurnog lekara, traže da preuzme odgovornost, a evo šta kažu iz Doma zdravlja (FOTO)

Društvo -

Porodica Ljubiše Živanovića (57) iz Kuršumlije tvrdi da je on preminuo u sanitetu kuršumlijske Hitne pomoći, jer doktorku koja je te noći dežurala nisu probudili kako bi bila u medicinskoj pratnji do prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić“. U Domu zdravlja Kuršumlija kažu da je pacijent adekvatno zbrinut.

Ljubiša Živanović je preminuo najverovatnije od infarkta u sredu 26. septembra ujutro u sanitetu na putu ka prokupačkoj bolnici. Sa njim u vozilu bili su samo medicinska sestra i vozač. Njegov brat od tetke Zoran Milenković kaže da do smrti nije trebalo da dođe i da je ovo propust dežurnih lekara.

- Sam se odvezao do Hitne službe Doma zdravlja u Kuršumliji i odatle kako znamo hitno je transportovan oko 4 sata ujutro za Prokuplje. Sa njim je u sanitetu bila samo medicinska sestra. Ona je dala sve od sebe da ga održi u životu, ali na žalost bila je sama. Mi ne možemo da vratimo Ljubišu, ali na ovome nećemo stati i tražimo da se ispitaju sve okolnosti. Lekar koji je uradio obdukciju nam je rekao da su mu svi organi zdravi i da čak ni tromb nije imao. On je živeo zdravim životom, ne puši i ne pije, kazao je Zoran.

foto: Privatna Arhiva

On dodaje da ih je najviše pogodilo što su se tako olako, kako tvrdi, poneli prema Ljubiši.

- Infarkt se dešava, ali zdravstveni radnici treba da daju sve od sebe da pomognu pacijentu. Kada je došao u Hitnu, niko se nije potrudio ni da probudi doktora specijalistu koji je bio dežuran, već ga je pregledao doktor opšte prakse i sa medicinskom sestrom poslao za Prokuplje. Zbog tog nemara prema ćoveku, mi nećemo odustati i idemo do kraja. Tražimo da se ispitaju sve okolnosti, dodaje Zoran.

foto: B.R.

Direktor Doma zdravlje Kuršumlija Uranija Petrović kaže da je toga dana bila na odmoru, ali da je, koliko je ona upoznata, Ljubiša primio adekvatnu terapiju.

- Imao je infarkt i primio adekvatnu terapiju. Ako su nezadovoljni mogu da se žale Zdravstvenoj inspekciji i Ministarstvu zdravlja, rekla je Petrović i nije ni sačekala da je pitamo zašto je poslat sanitetom za Prokuplje bez lekarske pratnje.

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track