MILOŠ I NORA ZABLISTALI NA VOJNOJ PARADI: Vulin prisustvovao proslavi 59 godina od nezavisnosti Kipra (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

ministarstvo odbrane

MILOŠ I NORA ZABLISTALI NA VOJNOJ PARADI: Vulin prisustvovao proslavi 59 godina od nezavisnosti Kipra (FOTO)

Društvo -

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, na poziv ministra odbrane Republike Kipar Savasa Angelidesa, prisustvovao je vojnoj paradi povodom 59. godišnjice nezavisnosti Republike Kipar. Himna i 21 počasni plotun označili su početak parade na kojoj su, prvi put u zemlji članici Evropske unije, predstavljene srpske samohodne haubice "Nora B-52“ i oklopno vozilo "Miloš“, koji su od skora u upotrebi vojske Kipra.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Čestitajući nacionalni praznik u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije gospodina Aleksandra Vučića i svoje ime ministar Vulin je zahvalio Vladi Republike Kipar i građanima Kipra za doslednu i upornu podršku kada je u pitanju naša borba za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije. Dodao je da i Vlada Republike Srbije i svi građani Srbije snažno podržavaju teritorijalnu celovitost, suverenitet i integritet Republike Kipar. - U najtežim danima za vaš narod mi smo bili uz vas. U najtežim i najmračnijim danima naše istorije za vreme NATO agresije vi ste bili uz nas. I Srbi i vi su stari narodi. Mi pamtimo i nikada ne zaboravljamo ni dobro ni zlo. I vraćamo i jedno i drugo, rekao je ministar Vulin.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Zahvalivši na prijateljstvu, srpski ministar odbrane je poručio Kipranima da mogu da budu sigurni da će u Srbiji uvek imati prijatelja. - Možda nas deli široko more, ali nas spajaju iste vrednosti za koje živimo i umiremo. Sloboda iznad svega, izjavio je ministar Vulin obraćajući se medijima po završetku parade.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Predsednik Republike Kipar Nikos Anastasijades je poručio da Kipar želi da živi u miru sa svojim sunarodnicima turskim Kipranima. Kiparski ministar odbrane Savas Angelides je zahvalio srpskom kolegi Aleksandru Vulinu za sve dobre reči, ali i praktičnu saradnju, i grčkom ministru odbrane za kontinuiranu podršku. - Na paradi su prikazani novi sistemi koji su uključeni u Nacionalnu gardu. Sa novim naoružanjem Kipar šalje poruku da se modernizuje i želi da podigne nivo borbene gotovosti, izjavio je ministar odbrane Kipra.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track