AGRESIVNA KAMPANJA PRIŠTINE: Đurić sa Bocan-Harčenkom o KiM, ali i o daljoj saradnji Srbije i Rusije
Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Agresivna kampanja Prištine

AGRESIVNA KAMPANJA PRIŠTINE: Đurić sa Bocan-Harčenkom o KiM, ali i o daljoj saradnji Srbije i Rusije

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom u pokrajini, ukazavši da je u toku agresivna kampanja Prištine, podržana od dela međunarodne zajednice, sa ciljem da se Srbija i njen uticaj potpuno istisnu sa Kosova i Metohije.

Jedna od tema razgovora bili su predstojeći pokrajinski parlamentarni izbori i predizborna kampanja tokom koje je, prema Đurićevim rečima, Srpska lista, kao politička organizacija podržana od strane Beograda, izložena pravom političkom teroru Prištine i njenih saveznika.

Đurić je, kako je saopšteno, naveo sve primere pritiska na Srpsku listu i srpski narod na Kosovu i Metohiji, istakavši da je uveren da će Srbi, uprkos svim gaženjima njihovih političkih prava, ubedljivom većinom podržati politiku čvrstih veza sa Beogradom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je još jednom zahvalnost Ruskoj Federaciji na podršci koju pruža Srbiji u borbi za zaštitu srpskih nacionalnih i državnih interesa u južnoj pokrajini.

Đurić je naglasio da je, zahvaljujući srdačnim i prijateljskim odnosima predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, saradnja Srbije i Rusije u rešavanju pitanja od zajedničkog interesa podignuta na do sada neviđen nivo.

Rešavanje problem Kosova i Metohije je, prema Đurićevim rečima, međunarodni bezbednosni izazov, od kojeg zavisi i budućnost međunarodno-pravnog poretka, i zato je veoma važno da Rusija, kao jedna od najuticajnijih svetskih sila, nastavi da aktivno učestvuje u tom procesu.

Na primeru ruske pomoći Srbiji po pitanju Kosova i Metohije još jednom se potvrđuju tradicionalno bliske, bratske veze dveju država i naroda, kazao je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track