NA LISTI OSOBA KOJIMA JE PRIŠTINA ZABRANILA ULAZ NA KIM: Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine
Foto: Facebook/Kancelarija za KiM

zaustavljen na administrativnom prelazu Brnjak

NA LISTI OSOBA KOJIMA JE PRIŠTINA ZABRANILA ULAZ NA KIM: Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine

Politika -

Pomoćniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislavu Tajiću danas nije bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju naše južne pokrajine, zbog, kako mu je rečeno na administrativnom prelazu Brnjak, toga što je na listi osoba kojima je zabranjen ulaz.

Tajić je tom prilikom za Televiziju Most izjavio da se na KiM uputio kako bi dao podršku srpskom narodu u borbi za očuvanje čvrstih i neraskidivih veza sa svojom državom Srbijom, i da je sprečavanje predstavnika Kancelarije za KiM da budu sa svojim narodom bahati čin samovolje Prištine i akt političkog obespravljivanje Srba.

- Priština neće nasiljem i zabranama sprečiti srpski narod da i ovoga puta da punu podršku Srpskoj listi i potvrdi svoju privrženost državi Srbiji, rekao je Tajić.

Privremena administracija u Prištini je juče saopštila da predstavnicima države Srbije nije dozvoljeno da na bilo koji način učestvuju u kampanji za predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu, nakon čega je Kancelarija za KiM poručila da je to još jedan dokaz da je srpski narod u pokrajini izložen stalnom političkom nasilju, kršenju ljudskih prava i nedemokratskom postupanju.

- U paničnom strahu od srpskog političkog jedinstva i nesalomive rešenosti našeg naroda da po svaku cenu očuva čvrste veze sa svojom državom Srbijom, predstavnici odlazeće privremene administracije u Prištini posežu za nepromišljenim i ekstremističkim potezima, kakvi su nezamislivi u bilo kojem demokratskom društvu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Na meti zabrana Prištine proteklih dana našli su se i drugi predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju: Damjan Jović, Dušan Kozarev i Petar Petković.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track