800 RADNIKA fabrike Milan Blagojević podržavaju direktora! OTAC POGINULOG: Sram vas bilo, dabogda svi doživeli ono što sam ja!
Foto: Youtube Printscreen

PODRŠKA PRED SUDNICOM

800 RADNIKA fabrike Milan Blagojević podržavaju direktora! OTAC POGINULOG: Sram vas bilo, dabogda svi doživeli ono što sam ja!

Društvo -

Nekoliko stotina radnika državnog preduzeća "Milan Blagojević – Namenska" iz Lučana okupili su se juče ispred i u blizini Osnovnog suda u Ivanjici, kako bi izrazili podršku Radošu Milovanoviću, generalnom direktoru tog preduzeća, i dvojici fabričkih rukovodilaca – Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću, kojima je počelo suđenje u tom sudu.

Njih trojica su optuženi da su odgovorni za tragediju od 14. jula 2017. godine, kada su u eksploziji baruta poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. Prema optužnom predlogu Stevana Milićevića, zamenika javnog tužioca u Ivanjici, Milovanović, Lončarević i Stojić su okrivljeni da su izvršili po jedno teško krivično delo delo protiv opšte sigurnosti i za njih je tužilac predložio zatvorske kazne u trajanju od po jedne godine i šest meseci do tri godine.

Ispred Osnovnog suda u Ivanjici, pred kojim se okupilo oko 800 radnika fabrike „MB - Namenska” Lučani u znak podrške generalnom direktoru Radošu Milovnoviću i optuženima.

Otac jednog od poginulih radnika Milovan Milivojević, dobacio je okupljenim radnicima: „Sram vas bilo, dabogda svi doživeli ono što sam ja”. Na to su iz mase okupljenih radnika krenule psovke koji su bili isprovocirani kletvom Miliovojević.

Čuli su se povici: „Sram te bilo, što nam rušiš fabriku i napadaš ljude, jesi li znao gde ti radi sin?” U jednom trenutku došlo je čak i do koškanja.

Međutim, advokat porodice Milivojević, Vladimir Todorić, kazao je da je sve ovo „još jedna predstava u režiji direktora fabrike i da radnici nisu došli svojom voljom već im je ovo bila radna obaveza”, dodavši da će brzo biti dokazana krivica optuženih jer su on i njegov klijent aspolutno spremni za nastavak suđenja i poseduju dokaze.

Okupljeni, sa druge strane, tvrde da su se sami i spontano organizovali i da su putovali sopstvenim kolima i o sopstvenom trošku, kako bi podržali Radoša Milovanovića i dvojicu rukovodilaca u fabrici.

(Kurir.rs/Glas Zapadne Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track