Najnovije vesti

DA MALIŠAN POBEDI BOLEST: Utakmica za malog Viktora Samolova
Foto: Printscreen Budi human

pomoć

DA MALIŠAN POBEDI BOLEST: Utakmica za malog Viktora Samolova

Društvo

Mali Viktor Samolov (2018) iz Beograda rođen je s veoma retkim defektom na mozgu zbog kojeg ne može da hoda, sedi ili pomera glavu, a porodica organizuje humanitarnu košarkašku utakmicu u nedelju kako bi što pre sakupili sredstava koja su potrebna da Viktora pošalju na lečenje u Austriju.

 

Viktoru su dijagnostikovane mikrocefalija i lobarna holoprozencefalija, koja je veoma redak defekt na mozgu koji pogađa vrlo mali broj dece, i prognoze nisu ohrabrujuće. Kako bi sakupila novac koji je potreban za lečenje u Austriji, porodica je odlučila da organizuje košarkašku humanitarnu akciju za Viktora.

 

- U nedelju u 15 č. u košarkaškoj sali KK Torlak napravićemo utakmicu koju će igrati prijatelji porodice Samolov i njihova braća. Tribine će biti otvorene od 14.30, a cena ulaznice je simboličnih 200 dinara i svi su dobrodošli. Viktor se od rođenja leči u Centru za cerebralnu paralizu i napreduje veoma sporo. Za dalji napredak Viktoru su neophodne rehabilitacije u inostranstvu, vežbe, kao i logopedski tretmani - kaže Stafan Savić, Viktorov stric, i dodaje da ovaj hrabri mališan najviše voli kad mu se priča, peva i, naravno, da provodi vreme sa svojim bratom, koga doziva na svoj način.

 

KAKO DA POMOGNETE VIKTORU:

Srbija: Upišite 619 i pošaljite SMS na 3030

Švajcarska: Upišite human619 i pošaljite SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-533511-43

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002863.3

IBAN: RS35160005400002863343

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

Kurir.rs / J. P.

Foto: Printscreen Budi Human

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...