Najnovije vesti

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA SRBIJU ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA! MUP: Savršena saradnja naše granične policije i regiona
Foto: MUP Srbije

6. sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Eu i Srbije

EVROPSKA KOMISIJA POHVALILA SRBIJU ZA UPRAVLJANJE MIGRACIJAMA! MUP: Savršena saradnja naše granične policije i regiona

Društvo

Na 6.sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Srbije, danas u Briselu, razmotren je dosadašnji napredak naše zemlje u okviru evropskih integracija, uz ocenu da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

 

Na sastanku je razmotrena i implementacija i revizija Akcionog plana za Poglavlje 24 - pravda, sloboda i bezbednost i tom prilikom predstavnici Evropske komisije pohvalili su napore Srbije u upravljanju migracijama, saopštio je MUP.

 

Pre svega, oni su pozdravili usvajanja Zakona o strancima, Zakona o graničnoj kontroli, kao i Strategije i pratećeg Akcionog plana za suprotstavljanje iregularnim migracijama.

 

 

Pohvaljena je i saradnja naše granične policije sa kolegama iz regiona, a predstavnici Evropske unije su ponovili da su spremni da pruže podršku našoj zemlji u cilu prevazilaženja izazova u oblasti migracija.

 

Na sastanku je ocenjeno da aktivnosti u okviru Poglavlja 24 napreduju svojim tokom i da se očekuje nastavak dosadašnjeg dobrog rada u ovoj oblasti.

 

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su predvodili pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Katarina Tomašević i Zoran Lazarov, predstavili su na sastanku dosadašnji rad na reviziji Akcionog plana za Poglavlje 24, navedeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...