Najnovije vesti

STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Unapređenje saradnje u oblasti vanrednih situacija
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

prisustvovali i novoimenovani kodirektori srhc

STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA BOCAN-HARČENKOM: Unapređenje saradnje u oblasti vanrednih situacija

Društvo

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti vanrednih situacija.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Stefanović je istakao značaj dosadašnje saradnje u ovoj oblasti, posebno kroz rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) koji je predstavljao podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije tokom prethodnih godina u suočavanju sa poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Ministar je istakao da bi, osim njegove humanitarne uloge kroz reagovanje u kriznim situacijama, trebalo dodatno razvijati kapacitete Srpsko-ruskog humanitarnog centra, tako što bi dobio i ulogu trening centra u cilju dodatnog obučavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Sastanku su prisustvovali i novoimenovani kodirektori Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Кostić i Andrej Mamčenkov.

Ambasador Bocan-Harčenko naveo je da očekuje da će novi rukovodioci dati novi impuls u saradnji Srbije i Rusije u oblasti vanrednih situacija i da će zajedničkim naporima doprineti uspešnom razvoju Centra.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...