Najnovije vesti

SVEČANO U NARODNOJ SKUPŠTINI: Sudije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta Majom Gojković
Foto: Narodna skupština Republike Srbije

dobili trogodišnji mandat

SVEČANO U NARODNOJ SKUPŠTINI: Sudije položile zakletvu pred predsednicom parlamenta Majom Gojković

Društvo

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju u osnovnim sudovima, položili su danas zakletvu u Narodnoj skupštini pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

 

Zakletvu su položile sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju na sednici Skupštine Srbije 23. oktobra i na sednici 10. jula 2019. godine.

 

Sudije koje su položile zakletvu sudijsku funkciju obavljaće u osnovnim sudovima u Despotovcu, Trsteniku, Loznici, Petrovcu na Mlavi, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu, Novom Pazaru, Aranđelovcu i Mionici, saopšteno je iz parlamenta.

 

foto: Narodna skupština Republike Srbije

Gojković je izrazila uverenje da će novoizabrane sudije tokom mandata suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i na taj način obezbediti pravično suđenje za svakog građanina u Srbiji.

 

"Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, i cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini", poručila je predsednica Narodne skupštine.

 

Gojković je novoizabranim sudijama poželela uspeh u radu i izrazila uverenje da će, radeći po svojoj savesti i u skladu sa zakonom, obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i time doprineti ugledu sudske funkcije.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...