NA POZIV EMANUELA MAKRONA POКS NA PROSLAVI GODIŠNJICE PRIMIRJA U PARIZU: Srbija je bila jaka i nepobediva (VIDEO)
Foto: Promo POKS

svečanost

NA POZIV EMANUELA MAKRONA POКS NA PROSLAVI GODIŠNJICE PRIMIRJA U PARIZU: Srbija je bila jaka i nepobediva (VIDEO)

Društvo -

PARIZ – Delegacija Pokreta obnove Кraljevine Srbije (POКS) prisustvovala je svečanom francuskom, državnom obeležavanju 11. novembra – 101. godišnjici potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, koja je organizovana danas ispred Trijumfalne kapije u Parizu.

foto: Kurir

"Dan primirja u Velikom ratu za nas je dan naše velike pobede. Dok je bila kraljevina, Srbija je imala brojne i jake saveznike i bila je nepobediva.

Nizala je samo pobede, krvareći za slobodu koju je na kraju izvojevala. Zbog toga smo ponosni što prisustvujemo ovde, kao jedini predstavnici naroda koji je slobodu u Prvim svetskom ratu platio sa 1,2 miliona života, položivši tako najveću žrtvu u odnosu na sve druge narode. Siguran sam da će Srbija kada opet bude kraljevina, povratiti svoj ugled i moćne saveznike koje je nekad imala, a pre svih mislim na Francusku" – istakao potpredsednik POКS, Vojislav Mihailović.

foto: Promo POKS

Delegacija POКS jedina je, pored zvanične delegacije Srbije, koja je pozvana na ovu svečanost.

foto: Promo POKS

Državnički protokol Francuske tokom ovog velikog praznika obuhvatio je diplomatsku ceremoniju koju je predvodio predsednik Makron sa vojnim i državnim vrhom Francuske, uz prisustvo delegacija saveznika i pobednika u Prvom svetskom ratu. Delegacija POКS prisustvovala je i vojnoj paradi, kao i Svečanoj akademiji i tematskim izložbama posvećenim Prvom svetskom ratu.

Promo tekst / Foto: Promo POKS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track