SRPSKI UDŽBENICI NAJBOLJI U EVROPI: Dve nagrade na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu
Ponosan autor knjige za likovno... Jovan Gligorijević, Foto: Privatna Arhiva

trijumf: NAGRADE U FRANKFURTU

SRPSKI UDŽBENICI NAJBOLJI U EVROPI: Dve nagrade na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu

Društvo -

„Likovna kultura 1“ za prvi osnovne dobila je zlatno priznanje, a „Biologija 5“ za petake srebrno na najpoznatijem sajmu knjiga

Dva udžbenika iz Srbije ponela su priznanje Najbolji evropski udžbenik u svojim kategorijama na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu.

Nagrade su odneli udžbenici za prvi razred osnovne škole „Likovna kultura 1“ u izdanju „Freske“, kao i udžbenik za peti razred osnovne škole „Biologija 5“, koji je objavila izdavačka kuća „Novi Logos“.

„Likovna kultura 1“ dobila je zlatno priznanje u najmlađoj starosnoj kategoriji, za učenike do sedam godina. Autor udžbenika i nastavnik likovne kulture Jovan Gligorijević objasnio je po čemu se njegov udžbenik razlikuje od ostalih:

- Mislim da se od drugih razlikuje po obraćanju, koje je, pre svega, ljudsko i toplo. Ima i malo vica, a akcenat je na ukazivanju, ne na podučavanju. Takođe, novina je i prateći materijal u kutiji, kao i reprodukcije umetničkih dela koje deca slažu iz delova, a na čijoj pozadini se nalaze zadaci za rad. Veoma sam zahvalan svima koji su podržali moje ideje - rekao je Gligorijević.

Udžbenik „Biologija 5“ autorki Gordane Subakov Simić i Marine Drndarski dobitnik je srebrnog priznanja u kategoriji za decu uzrasta do 12 godina. Jedinstven je po tome što ima licencu Nacionalne geografije, a savremeni obrazovni sadržaji u knjizi nude aktivnosti koje razvijaju maštu, kao i naučne i praktične veštine kod učenika. Udžbenik je radnog karaktera i organizovan je prema spiralnom principu učenja.

Kurir.rs/ M. V. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja