UŽAS! BRUTALNO NASILJE U OBDANIŠTU U RAKOVICI: Roditelj tukao vaspitačicu pred decom
Mesto incidenta... Vrtić „Oraščić“, Foto: Google Street View

sKANDAL

UŽAS! BRUTALNO NASILJE U OBDANIŠTU U RAKOVICI: Roditelj tukao vaspitačicu pred decom

Društvo -

Molim pomoć, roditelj me je tukao na poslu!, zavapila je Z. G., zaposlena u predškolskoj ustanovi „Oraščić“, nakon što ju napao otac nezadovoljan što njegovom detetu nije omogućen celodnevni boravak

Otac jednog predškolca brutalno je nasrnuo i udario vaspitačicu pred decom u obdaništu „Oraščić“ u Rakovici, nezadovoljan što njegovom detetu nije omogućen celodnevni boravak.

O ovom incidentu javnost je obavestila sama žrtva, vaspitačica Z. G. (59), i to objavama na društvenim mrežama.

foto: Facebook

Reagovala policija

- Molim pomoć, roditelj me je tukao na poslu - apelovala je Z. G. i potom objasnila da se incident dogodio pre dve nedelje, tokom radnog vremena, kada ju je pred decom jedan od roditelja udarao „zato što predškolska ustanova njegovom detetu nije omogućila celodnevni boravak, već samo šest sati“.

Iz Ministarstva prosvete potvrdili su za Kurir da ih je Predškolska ustanova Rakovica, u čijem okrilju je obdanište „Oraščić“, obavestila o ovom slučaju, kao i da je o svemu tome obaveštena i policija. Odmah je reagovao i gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

foto: Marina Lopičić

- Vaspitači se bave jednim od najodgovornijih poslova i nema nikakvog opravdanja za nasilje nad njima. Zaposleni u predškolskim ustanovama uvek će u ovakvim situacijama dobiti moju podršku. U beogradskim vrtićima bezbednost dece je prioritet, ali i bezbednost onih koji o njima brinu, i neprihvatljivo je da se bilo ko na taj način ponaša. Slučaj je prijavljen policiji i verujemo da će nadležni organi uraditi svoj deo posla, a nasilnik biti najstrože kažnjen - rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje.

Na bolovanju

Direktorka PU Rakovica Radmila Aranđelović juče nije bila dostupna za komentar, ali je prethodno medijima potvrdila da se nasilje dogodilo i da je od tada vaspitačica na bolovanju. - Mi smo, kao ustanova, uradili sve što je trebalo da se uradi, bili smo tu uz koleginicu. Sve što je bilo potrebno u tom momentu, u ljudskom i zakonskom smislu, mi smo odradili. Nakon incidenta intervenisala je i policija, koja je u stanici prikupila izjave - rekla je Aranđelovićeva. Ona je napomenula da nasilan roditelj nije ranije iskazivao nezadovoljstvo, „ali tog dana je verovatno mislio da je to način da ga iskaže“. - Odmah smo prijavili policiji i sada je sve na njima. Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko - rekla je Aranđelovićeva.

Samostalni sindikat NAPADI NISU RETKOST

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije osudio je napad nad vaspitačicom. - Nažalost, nije retkost da su zaposleni u predškolskim ustanovama izloženi napadima i smatramo da čitavo društvo treba da doprinese da se podigne nivo bezbednosti zaposlenih koji se bave vaspitno-obrazovnim radom, naročito što su deca svedoci.

Kurir.rs/ Nevena Tomašević Foto: Google Street View

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track