DODELJENE NAGRADE PRIPADNICIMA MUP: Nemanja najhrabriji, Bojan najposvećeniji, a Dalibor najomiljeniji policajac
Foto: MUP Srbije

SVEČANOST

DODELJENE NAGRADE PRIPADNICIMA MUP: Nemanja najhrabriji, Bojan najposvećeniji, a Dalibor najomiljeniji policajac

Društvo -

Pripadnici MUP Bojan Maličević, Dalibor Lukić i Nemanja Pavlović dobili su nagrade za najposvećenijeg, najomiljenijeg i najhrabrijeg policajca na Svečanoj akademiji MUP u Madlenijanumu.

Nemanja Pavlović iz Policijske brigade dobio je nagradu za najhrabrijeg policijskog službenika jer je, iako nije bio na dužnosti, pokazao izuzetnu hrabrost i odlučnost ispred jednog objekta brze hrane u Mladenovcu kada je, kako bi sprečio pljačku, razoružao razbojnika koji je uperio pištolj u njega.

Najposvećeniji je Bojan Maličević, inspektor u Službi za borbu protiv narkotika, koji je s kolegama uspeo da uhapsi pripadnike organizovane kriminalne grupe koja se bavila distribucijom heroina. Zahvaljujući radu istražnog tima, čiji je deo bio i Maličević, zaplenjeno je 77 kilograma najčistijeg heroina, što je jedna od najvećih zaplena ovog narkotika u našoj zemlji i uhapšen Mladen Novaković Tocilo sa saradnicima.

Nagrada Omiljeni kolega, koja je dodeljena na osnovu glasova zaposlenih, pripala je Daliboru Lukiću, vođi smene u PS Rakovica.

- Priznanja koja smo danas dobili predstavljaju čast, ali i obavezu i podstrek za budućnost da budemo još bolji i uspešniji u svom poslu. Drago mi je što sam deo tima MUP koji je, zahvaljujući ogromnom zalaganju, učinio da Srbija i naši građani i u protekloj godini budu bezbedni - rekao je Lukić, koji se obratio u ime nagrađenih.

(Kurir.rs / J. I. / Foto: Mup)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track