Najnovije vesti

KONKURS ZA VOJNE ŠKOLE OTVARA SE 1. FEBRUARA: Ko želi da obiđe, otvorena vrata svake subote
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane

KONKURS ZA VOJNE ŠKOLE OTVARA SE 1. FEBRUARA: Ko želi da obiđe, otvorena vrata svake subote

Društvo

BEOGRAD - Konkurs za prijem učenika u vojne škole biće otvoren od 1. februara do 15. marta, najavilo je Ministarstvo odbrane.

Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 dečaka i devojčica u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred. U Srednjoj stručnoj vojnoj školi biće primljeno 50 učenika oba pola iz građanstva.

foto: Zorana Jevtić

Konkursi za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje biće objavljeni 1. februara u magazinu "Odbrana" i na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane. Predstavnici vojnih škola već su krenuli po školama sa upoznavanjem učenika o prednostima vojnog poziva i uslovima za upis.

Ministarstvo odbrane nizom aktivnosti promotivnog karaktera, na televizijama, radiju, u dnevnim novinama, na svojim veb sajtovima i profilima na društvenim mrežama, štampanim i video materijalom i gostovanjima predstavnika vojnih škola na televizijama, svakodnevno će obaveštavati učenike i njihove roditelje o tome šta donosi vojni poziv i kako dobiti mesto u nekoj od vojnih škola za koju su zainteresovani, kaže se u saopstenju.

U akciji "Otvorena vrata", učenici i roditelji mogu posetiti vojne škole svake subote tokom trajanja konkursa, gde će u razgovoru sa nastavnicima, kadetima i učenicima dobiti sve potrebne informacije, obići smeštajni prostor i učionice i kabinete gde se odvija nastava.

foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.

Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja, napominje Ministarstvo odbrane i dodaje: "Upis u vojne škole ove godine odvijaće se pod sloganom "Čast, znanje, Srbija - Vojna akademija".

Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Njihova znanja i veštine posvećeni su uzvišenom cilju - odbrani Srbije, a Vojna akademija je i van naših granica prepoznata kao mesto gde se školuju i usavršavaju oficiri spremni za izazove 21. veka".

Izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni je motiv koji privlači mlade ljude, tako da su vojne škole pravi izbor za budućnost, zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...