EKSKLUZIVNO! JUTKA OPET UHVAĆEN U MULJANJU: Sakrio stan od 140.000 evra na Vračaru
Smestio se na elitnu lokaciju... Jeličićeva nekretnina, Foto: Marina Lopičić, Privatna Arhiva

Otkrivamo

EKSKLUZIVNO! JUTKA OPET UHVAĆEN U MULJANJU: Sakrio stan od 140.000 evra na Vračaru

Društvo -

Bivši predsednik opštine Brus Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio vrednu nekretninu od 65 kvadrata u centru Beograda. Krajem 2019. je već osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog prikrivanja druge imovine

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, ponovo je sakrio imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije, iako je za skrivanje imovine već pravosnažno osuđen u oktobru 2019. Kako Kurir ekskluzivno saznaje, Jeličić je sakrio od Agencije stan od 65 kvadrata na Vračaru u Beogradu, čija je vrednost oko 140.000 evra!

Kako je bivši predsednik opštine Brus osuđen uslovno na osam meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, to znači da je prekršio uslovnu i da bi ovaj put mogao da snosi teže posledice.

foto: Printscreen

Počela uknjižba

Zbog prikrivanja imovine protiv Jeličića je 30. decembra 2019, anonimno, jedan građanin podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu. U prijavi, koju je dobio i Kurir, navodi se da Jeličić Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio promenu imovinskog stanja, što je bio dužan da uradi, te da je reč o stanu u Beogradu, u Ulici Svetozara Markovića.

Tragom ove informacije Kurir je proverio priču s više izvora i ona se pokazala kao tačna. Pomenuta nekretnina se nalazi u strogom centru grada, a Jeličić ju je kupio 15. aprila 2011. od Biljane Kajganić. Ugovor o kupoprodaji je overen u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Stan ima 65 kvadrata, a njegova vrednost je oko 140.000 evra. Uvidom u bazu katastra utvrdili smo da je na pomenutoj adresi i za određeni stan kao vlasnik stana/imaoca na posebnom delu još uvek upisana Biljana Kajganić. Međutim, navedena je i zabeležba na posebnom delu/stanu - 952-02-6-228-36332/18, od 11. oktobra 2018. - Taj predmet, zabeležba, postupak je za uknjižbu stana koji je pokrenuo Stefan Jeličić, sin Milutina Jeličića Jutke. Stefan Jeličić je postupak za uknjižbu pokrenuo po punomoćju koje je dobio od oca. Vlasnik stana je Milutin Jeličić Jutka, i to od 2011 - kaže izvor našeg lista.

Imovinska karta

Kurir je poslao pitanja Katastru u vezi s pomenutim predmetom i strankama u njemu, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Isto tako, pitanja su poslata i Agenciji za borbu protiv korupcije, ali su odgovori izostali.

Međutim, nema sumnje da je čuveni bruski političar opet preveslao nadležne, kao i 2018, kad je otkriveno da je od Agencije sakrio stan u Beogradu (mimo ovog u Svetozara Markovića), pet terenskih vozila... Naime, na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije Jeličić ima prijavljene stanove od 80 i 50 kvadrata. Ni u jednoj ranijoj imovinskoj karti Jeličića nije naveden stan od 65 kvadrata. Sa druge strane, kako je kao vlasnik sve vreme upisan Milutin Jeličić, a ne, recimo, neko od njegove dece, pomenuta nekretnina je morala da bude prikazana baš u njegovoj imovinskoj karti.

Ne izlazi iz suda

SEKSUALNO UZNEMIRAVAO SARADNICE

Milutina Jeličića, u vreme dok je obavljao funkciju predsednika opštine, tužila je za seksualno uznemiravanje bivša saradnica Marija Lukić. Jeličić je Lukićevoj slao nepristojne poruke, a neprijatnosti je doživljavala i na samom radnom mestu. Predmet je trenutno na sudu. Iako je Lukićeva jedina koja je uspela da izvede Jeličića pred sud, ona nije njegova jedina žrtva. Jeličić je, prema rečima još nekoliko devojaka iz te opštine, seksualno uznemiravao i njih. Jeličiću se danas nastavlja suđenje.

Bez komentara

JUTKA ODBIJA DA PRIČA

Jeličić se juče javio na poziv Kurira, ali je odmah prekinuo vezu. Na SMS s konkretnim pitanjima - zašto Agenciji nije prijavio stan, da li je svestan da je prekršio uslovnu, ali i kojim novcem je kupio vrednu nekretninu, nije odgovorio.

Kurir.rs/ Katarina Blagović Foto: Marina Lopičić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track