RASKOL U DINASTIJI KARAĐORĐEVIĆ! ZLA MAĆEHA: Princeza Katarina hoće da zavadi srpske prinčeve!
Foto: Nemanja Pančić, Marina Lopičić

Otkrivamo

RASKOL U DINASTIJI KARAĐORĐEVIĆ! ZLA MAĆEHA: Princeza Katarina hoće da zavadi srpske prinčeve!

Društvo -

Igra prestola Supruga Aleksandra Karađorđevića pokušava da njegove sinove
Filipa, Petra i Aleksandra udalji jedne od drugih kako bi im otežala povratak u Srbiju

Supruga prestolonaslednika Aleksandra, princeza Katarina Karađorđević napravila je raskol u srpskoj kraljevskoj porodici i na sve moguće načine pokušava da zavadi srpske prinčeve - Petra, Filipa i Aleksandra, sve su učestalije poruke upućenih u dešavanja na Belom dvoru! Sagovornik Kurira blizak kraljevskoj porodici tvrdi da je dinastija Karađorđević okružena dvorskim intrigama, a da spletke naročito pravi princeza Katarina, koja je narušila porodične odnose i udaljila članove Karađorđevića jedne od drugih. - Poseban trn u oku su joj trojica sinova prestolonaslednika Aleksandra iz prvog braka - Petar i blizanci Filip i Aleksandar. Njihova maćeha Katarina na sve moguće načine pokušava da zavadi braću kako bi im otežala povratak u Srbiju i tako ceo dvor imala samo za sebe i svoju ćerku iz prvog braka Alison Endruz. Prestolonaslednik se odavno ne pita ni za šta, niti ima bilo kakvu moć odlučivanja - naveo je naš izvor.

foto: Dragan Kadić

Ovo umnogome potvrđuje i objava starijeg blizanca Filipa Karađorđevića na Fejsbuku od 25. januara, u kojoj on prvi put otvoreno govori o narušavanju odnosa u porodici. - Nažalost, jedan kružić koji trenutno gravitira oko dvora ne želi dobre odnose među braćom i pokušava raznim akcijama da ih predstavi u javnosti na način koji bi doveo do kvarenja bratske ljubavi, ali i sprečavanja povratka moje uže porodice u Srbiju. Srećom, ne postoji ništa jače, iskrenije i veće od bratske ljubavi - napisao je Filip u poruci ispod koje je okačio fotografiju s braćom. Na pitanje Kurira da precizira ko to želi da naruši bratske odnose i spreči njegov povratak u Srbiju, princ Filip je kratko poručio da ne želi da komentariše „odnose unutar Dvorskog kompleksa“. On se, inače, 2017. oženio Danicom, ćerkom srpskog slikara Milana Cileta Marinkovića, s kojom je pre dve godine dobio sina Stefana, a sve troje žive u Londonu.

foto: Facebook Printscreen

Još jedan izvor Kurira blizak Karađorđevićima ističe da dokaz da Katarina vodi glavnu reč na Belom dvoru jeste i to što za svih 19 godina, koliko kraljevski par tu stanuje, s njima u kompleksu ni u jednom trenutku nije boravio ni jedan od trojice prinčeva, koji su sada u inostranstvu, iako na to imaju pravo. - Petar i Aleksandar su u periodu od 2014. do 2016. živeli u Srbiji, ali ne na dvoru, već su iznajmljivali stanove. Na loše odnose ukazuje i to što je Filip nedavno u intervjuu najavio da će se vratiti u Srbiju, ali da neće živeti na dvoru. Katarina je dvor uzurpirala, a njena ćerka je dugi niz godina živela tu iako nema prava na to. Katarina u javnosti gradi sliku brižne maćehe i poziva prinčeve da se vrate u Srbiju, ali u realnosti oni imaju vrlo hladan odnos - otkrio je izvor.

Inače, pored prestolonaslednika i njegovih sinova, pravo da borave u Dvorskom kompleksu na Dedinju imaju i članovi šire porodice Karađorđević, tj. deca kraljevića Tomislava i Andreja - Mihajlo, Đorđe, Nikola, Katarina i Vladimir, jer su i oni potomci kralja Aleksandra, koji je gradio dvor.

Komentar povodom dešavanja na dvoru nismo dobili od Aleksandra i Katarine Karađorđević.

Slave odvojeno PRINČEVA NEMA NI NA KRSNOJ SLAVI

Za poslednjih šest godina sinovi prestolonaslednika Aleksandra bili su samo na jednoj krsnoj slavi Karađorđevića - Sveti Andrej Prvozvani, koju slave 13. decembra, i to 2018, kada je u dvorskoj kapeli dan nakon slave patrijarh krstio Filipovog sina Stefana. - Na slavi je 2017. bio samo princ Mihajlo, Tomislavljev sin, sa suprugom Ljubicom. Već 2019. ponovo niko od sinova nije bio na dvoru, već su Filip i Mihajlo sa svojim porodicama slavu obeležili na Oplencu. Čak je i obeležavanje 85. godišnjice atentata na kralja Aleksandra I u Marselju prošlo bez prisustva srpskih prinčeva, koji o tome nisu bili blagovremeno obavešteni, dok je Katarinina ćerka predstavljena kao ćerka prinčevskog para - otkriva naš sagovornik.

Princ Vladimir NISAM U KONTAKTU SA ALEKSANDROM

Princ Vladimir, sin kraljevića Andreja, koji je ranije optuživao prestolonaslednika Aleksandra da uzurpira Dvorski kompleks i da ne dopušta ostalim članovima da ravnopravno koriste dvor, priznao je za Kurir da već duže vreme nije u kontaktu sa Aleksandrom. On ipak nije želeo da komentariše porodične odnose, ističući da u njih nije upućen.

foto: Zorana Jevtić
foto: Kurir

Ne propustite

DANAS POKLON! LJUŠTILICA ZA VOĆE I POVRĆE: Dostupna je u više boja, samo izaberite Kurir sa onom koju želite

Kurir je za sve čitaoce spremio još jedan koristan poklon! Sutra ćete uz dnevne novine dobiti LJUŠTILICU ZA VOĆE I POVRĆE.

foto: AMG

Idealna je za ljuštenje svih namirnica sa korom, kao što su jabuke, šargarepa, krompir, krastavac ili za pravljenje trakastih ukrasa za salate od voća i povrća.

Ljuštilica je dostupna u više boja, potrebno je samo da izaberete Kurir sa onom koju želite.

(Kurir.rs / Mina Branković / Foto:Nemanja Pančić, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track