DAČIĆ ZA KURIR Srbi na kruzeru u panici! Udišu vazduh koji cirkuliše kroz ventilaciju a 20 ih je obolelo od koronavirusa
Foto: FoNet/Antonio Ahel, AP/ Hiroko Harima

Ministar spoljnih poslova

DAČIĆ ZA KURIR Srbi na kruzeru u panici! Udišu vazduh koji cirkuliše kroz ventilaciju a 20 ih je obolelo od koronavirusa

Društvo -

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je za Kurir da Srbija i dalje nema spisak svojih državljana koji su na kruzeru "Diamond Princess" jer Japanci i vlasnici broda to ne daju pozivajući se na zakon o zaštiti ličnih podataka.

- U kontaktu smo s bračnim parom iz Srbije, koji su putnici i ne izlaze iz kabine i jednom ženom iz posade, koja nam se sama javila. Kažu da se osećaju dobro, nemaju nikakve simptome iako je kod još desetoro ljudi s kruzera utvrđeno prisustvo koronavirusa.

foto: AP/Hiroko Harima

Od 102 putnika kojima su rađene analize, njih 20 je pozitivno na koronavirus. Niko iz Srbije ili regiona, srećom. Međutim, svi su preplašeni da će se zaraziti koronavirusom jer na brodu nema svežeg vazduha već jedan te isti cirkuliše kroz ventiaciju. To im je najveći strah - kaže Dačić za Kurir. Hranu im doturaju, mi do njih, naravno, ne možemo da dođemo. A sve što možemo, učinićemo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track