DA GLEDAMO SVE ŠTO ŽELIMO, A DA PLAĆAMO JEDNOG OPERATERA: Snažna podrška velikoj inicijativi Kurira!
Foto: Ana Paunković

Svetska praksa kod nas!

DA GLEDAMO SVE ŠTO ŽELIMO, A DA PLAĆAMO JEDNOG OPERATERA: Snažna podrška velikoj inicijativi Kurira!

Društvo -

Predlog našeg lista da svi kablovski operateri imaju u ponudi sve programe dobija sve snažniju podršku. Krajnje je vreme da svetska praksa zaživi i u Srbiji

Krajnje je vreme da građani imaju sve programe u kablovskoj ponudi, a ne da, kao do sada, samo plaćaju nešto što su im operateri servirali! Inicijativa Kurira, koja bi to i omogućila, dobija sve jaču podršku javnih ličnost, a ukoliko se ona i realizuje, građani više ne bi morali da plaćaju dva operatera ukoliko žele da imaju sve kanale.

foto: Kurir

Da se bore cenom

Mi predlažemo da kablovski operateri imaju u ponudi sve kanale, a da se za korisnike potom na tržištu bore na druge načine, pre svega cenom. Ovakva praksa uveliko uspešno funkcioniše u najrazvijenijim zemljama sveta, gde zato više ne može da se desi nešto poput slučaja u Srbiji - da jedan kablovski operater preko noći isključi kanale, kao što je Junajted medija nedavno korisnicima Supernove ukinula 17 kanala.

foto: Zorana Jevtić

Novinar i pisac Vanja Bulić kaže da svakako svi treba da imaju sve kanale.

U interesu svih

- Mislim da je interes svih građana da imaju sve kanale. Drugo su nacionalne frekvencije, oni imaju potpunu pokrivenost, a ovi ostali koliko dobace, ali sam za to da svi građani mogu da gledaju sve - navodi Bulić.

foto: Beta/Milan Obradović

Državni sekretar Aleksandar Gajović ističe da se zalaže da svi kanali budu dostupni svima, uz samo jedan uslov - da rade po zakonu. - I ja sam da se svi kanali vide, ali oni moraju moraju biti pod normativima ove zemlje. Ja sam državni sekretar svima, ne pravim nikakvo pitanje sadržaja. Interesuje me samo pravni okvir - ističe Gajović.

foto: Damir Dervišagić

Da je naša inicijativa dobra, smatra i glumica Vjera Mujović.

Jaka podrška

- Vaša inicijativa je dobra i volela bih da mogu da gledam i imam u ponudi i više nemačkih, ruskih i francuskih TV kanala. Obožavam da gledam filmove, a posebno bi me radovalo da imam u svom paketu francusko-nemački kanal iz kulture Arte, kao i RTS 3. Ratom između dva operatera najviše trpe korisnici - kaže Mujovićeva.

foto: Starsport©

Podrška nam je stigla i od legendarnog vaterpoliste Igora Milanovića. - Naravno da se slažem s tom inicijativom. Svako treba da ima mogućnost da gleda šta želi. Lično, ne pratim previše TV program, ali volim da pogledam neki dobar film i, naravno, sportske događaje - navodi od.

Kurir.rs/ Redakcija kurira Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track