N1 ŠIRI LAŽNE VESTI - 25. DAN! Ćosić i dalje laže u korist vlasnika!
Foto: Fotomontaža

ŠAMPIONI FEJK NJUZA!

N1 ŠIRI LAŽNE VESTI - 25. DAN! Ćosić i dalje laže u korist vlasnika!

Društvo -

Televizija N1 ponovo se u udarnim vestima bavili radom Telekoma Srbije, ali su zapravo još jedanput potvrdili titulu šampiona fejk njuza za ovu godinu.

foto: Kurir

U ovom prilogu N1, čiji je vlasnik Junajted medija, ponavlja istu laž - da nije sama sebe skinula s ponude Telekomovih operatera, uprkos činjenici i objavljenim dokazima da je upravo njen vlasnik zahtevao od Telekoma da ugasi signal za 17 njenih kanala. N1 se u pomenutom prilogu žali da je Kurir „nedvosmisleno zauzimao stranu Telekoma Srbije, optužujući Junajted mediju, a optužbe su išle dotle da Junajted medija sama gasi svoje programe“.

foto: Printsreen

Međutim, istina je da smo objektivno izveštavali o sporu dve kompanije, prenoseći saopštenja i jednih i drugih, pritom ne optužujući nikog. Izneli smo dokaze koje je na konferenciji izneo i Telekom, iz kojih se jasno vidi ko je zahtevao isključenje 17 kanala. N1 potura i lažnu vest da se iza nepostignutog dogovora Junajted medije i Telekoma krije politika, iako je svima jasno da je reč o tržišnoj utakmici dva najveća kablovska operatera.

Da Junajted medija nije u „ratu“ za svoje gledaoce, već u lovu na što veći profit, pokazala je kada je odbila Telekomovu ponudu da, dok traju pregovori, dozvoli svim Telekomovim operaterima da puste signal njenih kanala. Umesto da N1 tako dobije domet u čak 800.000 domaćinstava, Junajted medija je jednostavno prekinula pregovore s Telekomom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track