Najnovije vesti

NEMA KRAJA AGONIJI NA MEGATRENDU: Mića Jovanović i dalje ne da zaposlenima pare
Foto: Zorana Jevtić

Megatrend

NEMA KRAJA AGONIJI NA MEGATRENDU: Mića Jovanović i dalje ne da zaposlenima pare

Društvo

On stalno obećava, ali se ništa ne menja. I sad nam je rekao da će nam dati platu do kraja nedelje, ali se to još nije desilo, kaže za Kurir jedan od zaposlenih na univerzitetu

Zaposleni na univerzitetu Megatrend, čiji je vlasnik Mića Jovanović, još nisu dobili zarade koje im već mesecima duguje ta ustanova, saznaje Kurir.

Kako zaposleni na Megatrendu kažu za Kurir, Jovanović im stalno obećava da će im uplatiti zarade, ali se to još nije desilo.

- On stalno obećava, ali se ništa ne menja. I sad nam je rekao da će nam dati platu do kraja nedelje, ali se to još nije desilo - kaže za Kurir jedan od zaposlenih na univerzitetu koji je želeo da ostane anoniman.

Agonija zaposlenih, kako je Kurir pisao, traje već dve godine.

Univerzitet im je u ovom trenutku dužan oko sedam plata, a poseban problem predstavlja to što odavno nemaju ni zdravstveno osiguranje, pa brojni zaposleni - među kojima su i žena kojoj je nedavno otkriven tumor, radnik koji ima ozbiljno oboljenje bubrega i jetre i samohrana majka čije dete ima upalu pluća - ne mogu da ostvare svoje osnovno pravo da se leče.

Zaposleni na Megatrendu su se tokom 2019. više puta obraćali inspekciji rada, koja je Megatrendu naložila otklanjanje utvrđenih nedostataka, a protiv poslodavca je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kurir.rs/ R. K. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...