EUROBANK OPREMILA KABINET VIRTUELNE BANKE U EKONOMSKOJ ŠKOLI U SUBOTICI
Foto: Promo

EUROBANK OPREMILA KABINET VIRTUELNE BANKE U EKONOMSKOJ ŠKOLI U SUBOTICI

Društvo -

Zahvaljujući donaciji Eurobanke u okviru projekta “Škola kao nacrtana za Vas”, učenicima Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“ iz Subotice od sada je na raspolaganju modernizovani kabinet virtuelne banke.

Za opremanje kabineta Banka je izdvojila je preko 1,2 miliona dinara, a donacija će najviše koristiti učenicima obrazovnog profila „Službenik u bankarstvu i osiguranju“, koji će od sada svoje znanje nadograđivati na aktivan način i u realnim okolnostima.

foto: Promo

Prema rečima Slavice Pavlović, predsednika Izvršnog odbora Eurobank, osim modernizovanog kabineta virtuelne banke, Eurobanka će učenicima pružiti podršku i u pogledu profesionalnog razvoja obezbeđivanjem stručne prakse u svojim ekspoziturama, ali i kroz edukaciju o aktuelnim bankarskim temama od strane zaposlenih, kao gostujućih predavača u školi.

Inicijativu Eurobanke da doprinese kvalitetnijem obrazovnom sistemu pozdravio je i dr Aleksandar Pajić, posebni savetnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. „Na ovaj način delimo zajedničke interese i vrednosti u oblasti razvoja i unapređivanja ne samo srednjoškolskog obrazovanja, već obrazovanja u celosti“ - rekao je on.

Zadovoljstvo zbog nove opreme izrazili su đaci, ali i direktor škole, Imre Zombori, koji je zahvalio Eurobanci na podršci. “Zahvaljujući Eurobanci, učenici će obavljati poslove pod istim uslovima i po procedurama kao u pravoj banci, i biti spremni da nakon završetka školovanja odmah rade na poslovima bankarskog službenika. Na ovaj način naša škola postaje korisniji partner lokalne zajednice i konkurentnija, modernija ustanova. To je veliki boljitak za učenike, roditelje, lokalnu zajednicu i školu“ – izjavio je Zombori.

Projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ Eurobanka je započela u martu 2018. godine uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom Mastercard kreditnom karticom „Eurobank Veliko srce“ opremljen je kabinet za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu, a Ekonomskoj školi "Stana Milanović" iz Šapca obezbeđena je oprema za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom.

Promo tekst/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja