PODRŠKA INICIJATIVI KURIRA! Davor Štefanek: Svi operateri treba da imaju sve kanale!
Foto: Dragan Kadić

PODRŠKA INICIJATIVI KURIRA! Davor Štefanek: Svi operateri treba da imaju sve kanale!

Društvo -

Predlog Kurira da svi kablovski operateri imaju u ponudi sve kanale podržali Davor Štefanek i Dragan Dobrašinović

Podršku inicijativi Kurira da svi kablovski operateri imaju u ponudi sve kanale, nakon čega građani više ne bi morali da plaćaju dve pretplate ukoliko žele da gledaju programe koje požele, dali su zlatni rvač s Olimpijskih igara u Riju Davor Štefanek, kao i Dragan Dobrašinović iz nevladine organizacije Koalicija za nadzor javnih finansija.

Davor Štefanek, koji je i predsednik Sportskog saveza Srbije, kaže da se u potpunosti slaže s našim predlogom.

Bolja pozicija

- Slažem se s vašom idejom, mislim da je tako najrealnije. Po meni, trebalo bi da postoji samo jedna pretplata za sve kanale, a ne da ljudi moraju da plaćaju dve ili deset da bi gledali šta ih zanima. Ja sam iz sporta i želim da gledam i Sport klub i Arenu sport, a ne samo jedan od ova dva kanala. Siguran sam da to žele svi zaljubljenici u sport. A naravno, ovo važi i za ostale kanale. Najbolje je da cela Srbija na raspolaganju ima sve na TV - kaže Štefanek.

Dobrašinović podržava inicijativu Kurira jer, kako kaže, smatra da bi se njenim usvajanjem građani našli u mnogo boljoj poziciji i imali bi na raspolaganju mnogo širi informativni sadržaj. - Kad bi svi kablovski operateri imali u ponudi sve kanale, to bi za korisnike bitno pojednostavilo i olakšalo stvari. U interesu je građana da imaju što širu ponudu i što povoljnije uslove. Kada bi svi operateri imali iste kanale, onda bi se na tržištu borili pre svega cenom, a onda i drugim pogodnostima - kaže Dobrašinović.

foto: Beta/Milan Obradović

Borba cenom

Inicijativa Kurira podrazumeva da svi kablovski operateri u Srbiji imaju u ponudi sve kanale, a da se za korisnike potom na tržištu bore na druge načine, pre svega cenom. Ovo je praksa koja uveliko uspešno funkcioniše u svetu, a ako se uvede i kod nas, više nijedan operater ne bi mogao preko noći da ukine korisnicima kanale, kao što je to nedavno uradila Junajted medija pretplatnicima Supernove ostavivši ih bez 17 kanala.

REDAKCIJA KURIRA

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track