U oktobru 13. penzija!

Kurir otkriva

U oktobru 13. penzija!

Društvo -
Za tri meseca 325.000 penzionera koji imaju mesečna primanja ispod 15.000 dinara primiće 3.750 dinara, kao prvu od četiri dodatne isplate

BEOGRAD - Pomoć u pravi čas!Krajem oktobra penzioneri s primanjima manjim od 15.000 dinara će dobiti 3.750 dinara, kao prvu četvrtinu 13. penzije od 15.000 dinara, izjavio je za Kurir Milan Krkobabić, potpredsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije.Sledeću četvrtinu dobiće krajem januara i tako na svaka tri meseca. Isplata 13. penzije je, naglašava on, jedan od bitnih principa koje je PUPS zastupao u formiranju nove vlade. Ovu pomoć već dobija 65.000 penzionera u Beogradu, a pridružiće im se još oko 325.000 kolega širom Srbije. Model je, kako navodi Krkobabić, razrađen u glavnom gradu i zato neće biti problema da se primeni u celoj zemlji.Za sve penzionere godišnje će, prema računici Krkobabića, biti potrebno oko 60 miliona evra, a na pitanje odakle će naći novac, jer je budžet prazan, on kaže da je „minus“ izazov kome ljudi iz nove vlade mogu da odgovore.- Nije to suma koja predstavlja poseban problem. Reč je o pomoći najugroženijim građanima. Na kraju, to se uvek vrati u budžet, jer oni plate svoje obaveze, a deo potroše, i to bi mogao da bude način da se poveća tražnja robe, o čemu je govorio premijer - ističe Krkobabić.Radina Todović, bivši državni sekretar u Ministarstvu rada, smatra da je 13. penzija dobar potez ako ima para, jer se time štiti standard najugroženijih. I ona kaže da će dobijenim novcem penzioneri platiti komunalije, a novac će se, manje-više, vratiti državi.- To je dobro za tu kategoriju lica, koja živi na ivici egzistencije, a ne može da primi socijalnu pomoć. Gest pomoći starim i nemoćnim - dodaje ona.

Konačno i najstarije da ogreje sunce
Konačno i najstarije da ogreje sunce

Jovan Krkobabić: Dok bude Srbije, biće i penzijaPotpredsednik Vlade i ministar rad i socijalnu politiku Jovan Krkobabić izjavio je da će penzije biti isplaćivane dokle god postoji Srbija i penzionerima poručio da ne brinu.- Čestitam što ste ovu tešku ekonomsku krizu proživeli dostojanstveno i što penzioneri nisu prouzrokovali nikakve poremećaje u društvu, izdržali su stoički. To ćemo činiti i nadalje, kako bi zemlja izašla iz krize - kazao je Krkobabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track