POLICIJA I MIGRANTI BRZOM AKCIJOM UTIŠALI EKSTREMISTE: Desetak fanatika hteli da se mole kao u IS, azilanti IH UĆUTKALI
Foto: Printscreen mitrovica.info

prihvatni centar kod šida

POLICIJA I MIGRANTI BRZOM AKCIJOM UTIŠALI EKSTREMISTE: Desetak fanatika hteli da se mole kao u IS, azilanti IH UĆUTKALI

Društvo -

Brzom akcijom srpske policije, ali i velikom većinom migranata, kod Šida je utišana grupa od desetak islamskih ekstremista koji su u tokui dana pokušali da održe verski obred, nalik onom u Islamkoj državi!

Ekstremisti su u toku dana pokušali da naprave obred, ali je policija sa inspektorima u civilu brzo reagovala i sprečila radikalnu službu. Velika većina migranata ogradila se od ekstremista i zajedno sa policijom su utišali radikalne pripadnike grupe, od kojih su neki uzvikivali "Alahu ekber".

Vest da su islamski ekstremistima koji su primoravali ostale migrante u Prihvatnom centru Adaševci kod Šida da učestvuju na verskoj službi, potvrđena je snimkom jednog od zaposlenih u ovom centru koji je, radi lične bezbednosti, želeo da ostane anoniman. On je objasnio o čemu se radi:

foto: Printscreen mitrovica.info

“Desetak radikalnih migranata su u Prihvatnom centru pokušavali da organizuju versku službu na način kako je to rađeno na teritorijama pod okupacijom Islamske države. Među sobom imali su i njihove verske službenike iz Avganistana. Ostatak migranata koji su smešteni u centru Adaševci, primoravan je fizičkim putem da učestvuje na njihovim religioznim službama, tako da je u jednom trenutku, na platou ispred motela bilo nekoliko stotina migranata koji su, milom ili silom, klanjali uzvikujući Alahu ekber", kaže ovaj zaposleni za sremskomitrovački portal SMP.

U trenutku kada su zaposleni obavešteni o svemu, oni su pokušali da zaštite najveći deo migranata koji se odupirao nasilnicima. Zaposlenim su pomagala i dva prisutna policijska službenika. Ekstremisti su, po rečima našeg sagovornika, nasrnuli na njih, tako da su policajci pozvali interventne policijske jedinice koje su početkom sedmice stigle u šidsku opštinu.

foto: Printscreen mitrovica.info

Nakon intervencije srpskih bezbednosnih službi, privedeno je desetak najradikalnijih islamista na čelu sa njihovim “verskim” liderima.

“Naše službe su brzo reagovale i radikalni ekstremisti više nisu u tom kampu” – kaže naš izvor.

Nezvanični izvori unutar Policijske uprave obaveštavaju da se situacija u šidskoj opštini, nakon dolaska policijskih pojačanja, polako smiruje. Iako je, u prvi mah, u sredstvima informisanja navedeno da su u Šid upućena odeljenja žandarmerije, ipak je reč o Interventim Jedinicama Policije (IJP) sa teritorije Sremskog i Južnobačkog okruga koji su prepoznatljivi po ovoj oznaci na svojim službenim uniformama.

(Kurir.rs/mitrovica.info, M. Milivojević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track