VALJEVAC ZARAŽEN KORONAVIRUSOM NA KRUZERU KOD SAN FRANCISKA: Osećam se dobro, nemam temperaturu
Foto: Facebook Printscreen

usidren kod san franciska

VALJEVAC ZARAŽEN KORONAVIRUSOM NA KRUZERU KOD SAN FRANCISKA: Osećam se dobro, nemam temperaturu

Društvo -

Valjevac I. S (29), član posade kruzera "Velika princeza" koji je zaražen koronavirusom, izjavio je da se oseća dobro, da kašlje, ali da nema temperaturu.

On je za RTS rekao da je brod usidren u San Francisku i da nemaju informacije da li će karantin i dalje biti na kruzeru ili će biti prebačeni u neku bolnicu. I.S. ima tegobe već desetak dana, a šest dana je u izolaciji. Donose mu hranu i vodu i dva puta dnevno ga obilaze, kako bi mu izmerili temperaturu.

Inače, on na kruzeru radi kao konobar, a njegova majka saopštila je da se mladić nije osećao dobro tri dana.

- Rekao je svom supervizoru da treba da ide kod lekara, da mu nije dobro, ali ovaj mu to nije dozvolio, mislio je da neće da radi. On je u izolaciji, ne zna ni ko je zaražen ni šta se dešava, ne sme da izađe, hrana mu se donosi ispred vrata. Rekla je doktorka da ne piju nikakve lekove, da se taj virus navodno povlači sam od sebe kao i ovaj grip, da će samo biti u karantinu u nekoj lokalnoj bolnici 14 dana - ispričala je majka obolelog Valjevca sa broda "Velika princeza".

Kod San Franciska, na kruzeru "Velika princeza", na kojem ima 3.400 putnika i članova posade, potvrđeno je da je 21 osoba zaražena koronavirusom.

Na kruzer "Velika princeza" kojem je zabranjeno da pristane u San Francisko, helikopterima američke Nacionalne garde dostavljeni su paketi sa testovima na virus. Kod 60 do sada testiranih putnika i članova posade, infekcija je utvrđena kod 21 osobe.

(Kurir.rs/Tanjug/Srbija danas/FOTO: Facebook)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track