UŽIVO KORONAVIRUS STIGAO U SUBOTICU: Kurir ekskluzivno na licu mesta! Ovako izgleda epicentar virusa u Srbiji (KURIR TV)
Foto: Printscreen Kurir TV

prvi slučaj u srbiji

UŽIVO KORONAVIRUS STIGAO U SUBOTICU: Kurir ekskluzivno na licu mesta! Ovako izgleda epicentar virusa u Srbiji (KURIR TV)

Društvo -

U Srbiji je zabeležen prvi slučaj koronavirusa i to kod muškarca (43) iz Subotice. Radi se o čoveku koji se vratio iz Budimpešte, gde je u više navrata boravio kod sestre a koja je imala simptome virusa.

16:12 - . Kako Kurir nezvanično saznaje, pre Budimpešte pacijent je boravio i u Italiji, a kako je zvanično saopštio i ministar Lončar, u više navrata je boravio kod sestre u Budimpešti, koja je imala simptome koronavirusa - respiratorne tegobe, temperaturu i sve znake koji su slični koronavirusu. Više pročitajte ovde.

Bolnica u Subotici
Bolnica u Suboticifoto: Printscreen Kurir TV

15:40 - L. Đ., otac zaraženog čoveka koji se nalazi u subotičkoj bolnici, izjavio je za Kurir da se njegov sin odlično oseća u izolaciji i izrazio uverenje da će uskoro izaći. Više pročitajte ovde.

15:17 - Dečak (16) iz Vlasotinca smešten je danas u karantin na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Leskovcu zbog sumnje da je oboleo od korona virusa, potvrdio je agenciji Beta direktor te bolnice Nebojša Dimitrijević. Više pročitajte ovde.

14:35 - Pacijent zaražen korona virusom smešten je u Opštoj bolnici u Subotici u izolovanom delu Odeljenja za infektivne bolesti, dobrog je opšteg stanja i prima simptomatsku terapiju, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. Više pročitajte ovde.

14:10 - Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas, nakon što je otkriven prvi slučaj koronavirusa u Srbiji, da nema potrebe za paniku, da nadležni organi rade svoj posao kako bi zaštitili zdravlje građana i da će o svemu blagovremeno obaveštavati javnost. Više pročitajte ovde.

foto: Printscreen Kurir TV

14:09 - Epidemiolog Predrag Kon kaže da su epidemiološke službe u našoj zemlji pripremljene za novonastalu situaciju i da je najvažnije da se utvrdi sa kim je sve zaraženi bio u kontaktu.

"Očigledno je da se novi korona virus različito ponaša u različitim delovima sveta. To je, verovatno, direktna posledica koliko je razvijena zdravstvena služba u nekoj zemlji, praćenje, kontrola, sprečavnje prenošenja. U Srbiji nemamo ništa što je neočekivano, jedino što će biti jako mnogo posla", naveo je on.

14:05 - Prema navodima nadležnih, muškarac zaražen koronavirusom jutros nije imao temperaturu

13:58 - Supruga zaraženog muškarca i ljudi koji su se nalazili oko njega podvrgnuti kontroli a rezultati se očekuju u toku dana, saznaje Kurir

Kada se vratio iz Srbije, on je osetio respiratorne tegobe i temperaturu, odnosno virusnu upalu pluća.

foto: Printscreen Kurir TV

Srećom, čovek se samoizolovao a onda odgovorno javio, nakon čega je testiran i nalazi se u izolaciji subotičke bolnice. Čovek trenutno ne oseća bilo kakve tegobe.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je danas potvrdio prvi slučaj virusa u Srbiji, kaže da je čovek svoju decu poslao van kuće čim je posumnjao na bolest.

foto: Printscreen Kurir TV

"Srećom, ovaj muškarac poneo se veoma odgovorno i stavio se u samoizolaciju, te tako minimizirao širenje virusa", dodao je Lončar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track