Najnovije vesti

SLUČAJ ZLE NEGOVATELJICE IZ ZVEČANSKE: Sud proglasio nezakonitim snimak maltretiranja dece napravljen telefonom
Foto: Printscreen

SUĐENJE ĐURĐIJI ALEMPIJEVIĆ

SLUČAJ ZLE NEGOVATELJICE IZ ZVEČANSKE: Sud proglasio nezakonitim snimak maltretiranja dece napravljen telefonom

Društvo

BEOGRAD - Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku suda kojom je sud proglasio nezakonitim snimak bahatog ponašanja prema deci Djurđije Alimpijević, bivše negovateljici u Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen

Sud je odlučio da taj snimak, koji je telefonom napravila M. J. i koji je posle objavljivanja na društvenim mrežama inicirao reakciju tužilaštva, izvoji iz dokaznog materijala kao nezakonit dokaz, jer je snimano bez dozvole Cetra u Zvečanskoj, čime je narušena privatnost dece i njihovih staratelja.

Portparol tužilaštva Slavica Jokić Janković rekla je Tanjugu da će tužilaštvo uložiti žalbu na rešenje suda.

Alimpijevoćevoj se sudi zbog optužbi zazanemarivanje poverene joj dece pred Prvim osnovnom sudom u Beogradu, a sledeće je zakazano za 23. april.

Na jučerašnjem suđenju je saopšteno da je protiv autorke snimka M. J. Centar u Zvečanskoj podneo krivičnu prijavu zbog neovlašćenog snimanja i fotografisanja dece.

Protiv Alimpijevićeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu kojom je tereti za krivicno delo "zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica", za koje je zaprecena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, ona je 11. jula 2019. godine, svesna protivpravnosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja, tako što je zlostavljala dvogodišnjeg decaka N. M. o kojem je bila dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M, držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju tako noseći do kreveta, te ga zatim koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ana Paunković

Zatim je fotografisala drugo dete, koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevićeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila ove godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...