Najnovije vesti

MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Prihvatni centar otvoren za boravak državljana koji nemaju prijavljenu adresu
Foto: Ministarstvo odbrane, Aleksandar Vulin

VOJSKA VRŠI POJAČAN NADZOR

MINISTAR VULIN U SUBOTICI: Prihvatni centar otvoren za boravak državljana koji nemaju prijavljenu adresu

Društvo

SUBOTICA - Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Subotici, gde su u skladu sa odlukom o vanrednom stanju, angažovani pripadnici Vojske Srbije koji vrše pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje tih objekata, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

"Zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar. U ovom prihvatnom centru boraviće naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik", rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska Prihvatnog centra u Subotici.

1 / 5 Foto: Ministarstvo odbrane, Aleksandar Vulin

On je naglasio da će prihvatni centar obezbeđivati Vojska Srbije, a budući korisnici će imati obezbeđenu medicinsku zaštitu 24 časa, hranu i sve što im je potrebno.

"To će im obezbediti takođe Vojska Srbije, a do sada je sedmoro pristiglih državljana Srbije, zbog visoke temperature predato nadležnim medicinskim ustanovama", naglasio je Vulin.

Major Adam Horvat, zamenik komandanta 17. mehanizovanog bataljona u Bačkoj Topoli izjavio je da su na osnovu dobijenog naređenja preduzete mere da se na prostoru Prihvatnog centra u Subotici stvore uslovi za smeštaj naših državljana koji se vraćaju iz inostranstva.

"Nakon realizovanih svih aktivnosti koje su neophodne da bismo izvršili taj zadatak, formirani su timovi koji će u narednom periodu obezbediti funkcionisanje ovog Centra", potvrdio je major Horvat.

Obilasku Prihvatnog centra u Subotici prisustvovali su državni sekretar Bojan Jocić, komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

N.H.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...