Najnovije vesti

BEZ PROLEĆNOG RASPUSTA U VOJVODINI: Nastave na daljinu nema tokom uskršnjih praznika, a evo kakav je plan za posle
Foto: Marina Lopičić

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje

BEZ PROLEĆNOG RASPUSTA U VOJVODINI: Nastave na daljinu nema tokom uskršnjih praznika, a evo kakav je plan za posle

Društvo
15:33h

Planirani nastavak nastave na daljinu jeste od 21. aprila, uključujući i nastavu svake subote

NOVI SAD - Imajući u vidu aktuelno vanredno stanje na celoj teritoriji Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice doneo je odluku o promeni kalendara obrazovno-vaspitnog rada pokrajinskih osnovnih i srednjih škola za školsku 2019/2020. godinu, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Zbog pandemije virusa COVID-19 i uvođenja niza mera koje se odnose na kontrolu kretanja građana, kao i na ukidanje gradskih i međugradskih autobuskih linija i svih kulturnih i sportskih sadržaja, resorni sekretarijat smatra da se umesto planiranog prolećnog raspusta u periodu od 10. do 20. aprila nastavi sa nastavom na daljinu, osim za vreme uskršnjih praznika", navedeno je u saopštenju.

U skladu sa navedenim, planirana promena kalendara će se odvijati na sledeći način: za vreme uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru, od 10. do 13. aprila, kao i za vreme praznika po Julijanskom kalendaru, od 17. do 20. aprila neće biti nastave, već će se emitovati edukativni sadržaji u vezi sa Uskrsom, kao i sadržaji koji se odnose na slobodno vreme učenika. Planirani nastavak nastave na daljinu jeste od 21. aprila, uključujući i nastavu svake subote.

Izmena školskog kalendara će istovremeno omogućiti nadoknadu propuštenih segmenata nastavnog procesa. Na osnovu ove mere očekujemo da se nakon normalizacije situacije obrazovno-vaspitni rad vrati u redovne tokove i da se nastava završi u planiranom vremenu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...