NOVA ISTRAŽIVANJA U BORBI PROTIV VIRUSA KOVID-19!
Foto: Promo

NOVA ISTRAŽIVANJA U BORBI PROTIV VIRUSA KOVID-19!

Društvo -

Objavljene su Science World studije na kojima se intenzivno radi na merama zaštite i metodama lečenja u borbi protiv novog korona virusa. Turski naučnici takođe su započeli rad na studijama u borbi protiv ovog novog virusa koji je ozbiljno pogodio i našu zemlju. Acıbadem Health Group je bez odlaganja započela rad na novoj studiji koja se bavi virusom Covid-19 i odmah podelila sve rezultate, uz doprinos sa Univerziteta Acıbadem, Ministarstvu zdravlja i naučnim institutima TUBİTAK i TUSEB.

Čitav svet trenutno se bori protiv korona virusa. U toku je rad na razvoju efikasne vakcine i metoda lečenja u nameri da se eliminiše novi korona virus, koji svojim brzim širenjem i rizicima po živote inficiranih predstavlja glavnu temu kod svih onih koji širom sveta rade na zaštiti od tih posledica. Stoga se Science World u borbi protiv virusa fokusirao na razvoj novih metoda zaštite i lečenja. Nova istraživanja na kojima se užurbano radi kako bi se spasile hiljade života usmerena su na izradu vakcine i efikasnih metoda lečenja. Acıbadem Health Group u saradnji sa Univerzitetom Acıbadem, bori se protiv virusa korona koji je takođe pogodio i našu zemlju. Rezultati rada na svim novim studijama koje se bave virusom Covid-19 dostavljeni su Ministarstvu zdravlja te naučnim institutima TUBİTAK i TUSEB.

Istaknuto je da su saradnja i podrška koje obezbeđuju sve zdravstvene i naučne institucije u našoj zemlji od izuzetne važnosti za dalji rad na studiji uz napomenu da je dostupnost kompletne biotehnološke infrastrukture, kvalifikovanog osoblja i veoma stručnog medicinskog osoblja od posebne važnosti za ovu studiju.

foto: Promo

Studija obuhvata šest različitih aspekata

Istraživački projekti koje je započela Acıbadem Health Group obuhvataju rad na razvoju vakcine kao primarnog metoda zaštite i razvoj metoda lečenja. U sklopu istraživanja, radi se na razvoju vakcine koja može pomoći u stvaranju imuniteta na virus kod zdravih osoba pre nego što se one zaraze. Istraživanja metoda lečenja fokusirana su na virusni gama globulin, interleukin-6 protein blokator, virusne T-limfocite, imunoćelije otporne na virus i tretmane mezenhimskim matičnim ćelijama kod teških oštećenja pluća. Krajnji cilj studije je završetak istraživanja u najkraćem roku sa terapijom za lečenje Covida-19.

Više informacija upitom na www.acibadem.rs

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track