EVAKUISANI SRBI IZ CRNE GORE: Humanitarnim letom se 81 državljanin naše zemlje vratio kući
Foto: Nemanja Nikolić

ZAHVALNOST NA POMOĆI CRNOGORCIMA

EVAKUISANI SRBI IZ CRNE GORE: Humanitarnim letom se 81 državljanin naše zemlje vratio kući

Društvo -

Ambasada Srbije u Crnoj Gori danas je evakuisala i humanitarnim letom za Beograd prebacila 81 državljanina Srbije, koji su se zatekli u Crnoj Gori i imali potrebu prioritetnog povratka u našu zemlju.

Ambasada Srbije u Crnoj Gori je saopštila da je to učinila uz pomoć crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova, uprave policije, aviokompanije "Montenegro airlines" i Aerodroma u Podgorici, uz zahvalnost na pomoći.

"Želimo svima njima da posebno i javno zahvalimo i da, ističući ovakve primere saradnje, doprinesemo najboljim mogućim odnosima između Srbije i Crne Gore", stoji u saopštenju.

Ističe se i "da se samo zajednički, složno, bratski i prijateljski možemo suprostaviti zajedničkom neprijatelju i pokazati ljudsku solidarnost i brigu za sve naše građane".

Ispraćaju i evakuaciji državljana Srbije prisustvovali su ambasador Vladimir Božović, konzul - žeran Zoran Dojčinović, šef Operativnog štaba Vlade Crne Gore i državni sekretar MUP Dragan Pejanović koji je, kako se navodi, simbolično, za zdravlje, svima poklonio po bocu crnogorskog vina.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track