SUTRA DVA KRIZNA ŠTABA: Moguće nove mere, ključ i dalje u ponašanju građana
Foto: Tanjug Printscreen

zajednički sastanak kriznih štabova

SUTRA DVA KRIZNA ŠTABA: Moguće nove mere, ključ i dalje u ponašanju građana

Društvo -

BEOGRAD - Krizni štabovi razmotriće sutra, na zajedničkoj sednici, mere jače prevencije širenja korona virusa, izjavila je danas v.d. direktorka Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Istakla je da je ključ i dalje pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera. Kaže da će se narednih dana još intenzivnije raditi testiranje i ispitivanja sa ciljem da se spreči širenje virusa. "Međutim brojevi neomoljivo pokazuju, gde smo i koliko smo doprineli da se ova bolest širi", dodala je ona.

"Sutra ćemo u toku dana imatio i zajedničke sastanke kriznih stabova, hoćemo da probamo da nađemo način i vidimo da li postoji mogućnost da još više omogućimo prevenciju ove bolesti. Ali, bez obzira, kakve god budu mere i odluke, ne možemo da uspemo ako svako od nas ne preuzime odgovornost za sprečavanje širenje ove infekcije", rekla je ona.

Navela je da je do sada preminuo od te bolesti 21 muškarac i sedam žena, kao i da ukupan mortalitet na današnji dan iznosi 2,64 odsto.

Ukupno su 72 osobe na respiratoru: 10 na Infektivnoj klinici KC Srbije, 1 osoba u KC Niš na Infektivnoj klinici, 6 KC Vojvodine, 9 KC Kraguejvac, 15 "Mišović", 9 Klinika za pulmologiju KC Srbije i 12 KC Niš u zgradi stare hirurgije i 10 KC Zemun.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track