OMILJENI DOKTOR VIŠE NIJE SAMO EPIDEMIOLOG: Vrhovni komandant vojske Srbije, Aleksandar Vučić izdao sledeću naredbu!
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

OMILJENI DOKTOR VIŠE NIJE SAMO EPIDEMIOLOG: Vrhovni komandant vojske Srbije, Aleksandar Vučić izdao sledeću naredbu!

Društvo -

Nagrada kao zahvalnost države za uložne napore u teškom trenutku.

Naredba predsednika Republike i vrhovnog komandanta vojske Srbije Aleksandra Vučića upućena ministru odbrane Aleksandru Vulinu na osnovu člana 62. Zakona o Vojsci Srbije, po kojoj se rezervni major dr Predrag Andrije Kon vanredno unapređuje u čin sanitetskog potpukovnika.

Doktor Predrag Kon je unapređen zbog uloženih napora i doprinosa borbi Srbije i njenih građana protiv virusa Covid-19. Doktor Kon je rođen u Beogradu 1955. godine, ali je zbog očeve službe morao da se preseli u Njujork gde je živeo do sedme godine.

Diplomirao na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1981. godine, a potom 1991. specijalizirao epidemiologiju na Vojnomedicinskoj akademiji. U toj instituciji radio je 15 godina, a bio je i ratni epidemiolog. Tokom ratnih dejstava 1991. i 1992. godine bio je referent saniteta za preventivnu medicinsku zaštitu na području Krajine i zapadnog Srema, kao i načelnik odeljenja za medicinsku informatiku u 1. armiji.

Od 2001. do 2014. bio je načelnik jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda. Tokom velike epidemije SARS-a 2003. godine postavljen za šefa tima epidemiologa u sklopu iste radne grupe.

Doktor Kon nosilac Medalje za vojne zasluge, kao i Povelje Srpskog lekarskog društva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track