KON OTKRIO DA LI BSG VAKCINA POMAŽE PROTIV KORONE: Ovaj njegov zaključak uliva nadu!
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

borba protiv korone

KON OTKRIO DA LI BSG VAKCINA POMAŽE PROTIV KORONE: Ovaj njegov zaključak uliva nadu!

Društvo -

Dejstvo BSG vakcine u zaštiti od korona virusa tek treba da se naučno proverava, kaže epidemiolog Predrag Kon povodom navoda da je smrtnost od Kovida 19 manja u zemljama u kojima se sprovodi imunizacija tom vakcinom.

Kada je reč o vakcini koja se daje kao zaštita od tuberkuloze, Kon ističe da je jos uvek nejasno kako ona povećava ćelijski imunitet, ali je primetio da se korona virus najviše raširio u zemljama u kojima se, kaže, decenijama ne sprovodi BSG vakcinacija.

''BSG vakcina se daje pacijentima sa karcinom bešika, ali nikom nije jasno kako ona deluje, a deluje. Zapaženje o tome da li štiti od Kovida 19 tek će morati naučno da se proverava'', kazao je Kon novinarima na konferenciji o situaciji sa korona virusom.

Kon je dodao da su svi u Srbiji vakcinisani.

"Mi smo svi vakcinisani. Deca se odmah pri rođenju vakcinišu sa BSG", naglasio je doktor Kon.

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje ''Dr Milan Jovanović Batut'' Darija Kisić Tepavcević rekla je da se oboleli od korona virusa u Srbiji leče po terapijskim protokolima koji se koriste svugde u svetu i sve lekove za koje se pokazalo da imaju najbolje efekte u lečenju zaraženih.

''Izrađene su tačne procedure i klinički terapijski protokoli i u salgalsnosti sa vodehim svetskim vodičima kada je u pitanju terapija za Kovid 19'', rekla je Kisić Tepavčević.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track