ĐURIĆ ČESTITAO USKRS SVIMA KOJI SUTRA SLAVE: Uskrs je simbol pobede života nad smrću
Foto: Beta/Dragan Gojić

PO GREGORIJANSKOM KALENDARU

ĐURIĆ ČESTITAO USKRS SVIMA KOJI SUTRA SLAVE: Uskrs je simbol pobede života nad smrću

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić čestitao je danas beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i vernicima rimokatoličke ispovesti, posebno katolicima na KiM, najveći hrišćanski praznik - Uskrs.

Kako je naveo, dan Hristovog vaskrsenja je vekovno najsnažnije nadahnuće koje nam donosi nadu i radost i koje nas neprestano inspiriše na dobra i plemenita dela.

- Praznik nad praznicima i njegova poruka su središnje mesto hrišćanske vere. Uskrs je simbol pobede života nad smrću, a istinom novog rađanja u nama uvek i iznova vaskrsavaju naša vera, ljubav i nada, napisao je Đurić.

On je dodao da se treba podsetiti u predstojećim danima univerzalnih hrišćanskih vrednosti posvećenih miru, razumevanju, toleranciji i poštovanju.

- Pronađimo u sebi hrabrosti i snage za suočavanje sa svakodnevicom, pronađimo osećaje humanosti i solidarnosti prema ubogima i bolesnima, što nam je, čini se, potrebnije danas nego ikada. Učinimo, dakle, sve što je u našoj moći, da nam praznična radost bude čista i potpuna, kako bi istinski svedočili Hristovom vaskrsenju, naveo je Đurić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track