DRŽAVNI SEKRETAR ILIĆ: Ministarstvo pravde spremno da napiše zakon o amnestiji, a evo na koga bi se ona odnosila
Foto: Beta/Milan Obradović

u zatvorima nema obolelih od korona virusa

DRŽAVNI SEKRETAR ILIĆ: Ministarstvo pravde spremno da napiše zakon o amnestiji, a evo na koga bi se ona odnosila

Društvo -

BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić rekao je da se po okončanju vanrednog stanja može razmišljati o Zakonu o amnestiji, te da je to ministarstvo spremno da ga napiše.

U zakonu bi, dodaje, jasno bilo predviđeno koji zatvorenici bi njome bili obuhvaćeni. "Zatvorenici su pokazali visok stepen odgovornosti u vanrednom stanju, u nekoliko zatvora je organizovano šivenje maski. Šest hiljada maski se sašije, imamo i lične gestove zatvorenika koji se odriču pojedinih obroka za one najugroženije", istakao je Ilić za Javni servis.

Prema rečima Ilića, svakako da bi obuhvaćeni zakonom bili oni sa lakšim kaznama.

On je rekao da u zatvorima nema obolelih od korona virusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je rekao da će "biti mesta za amnestiju pojedinih zatvorenika", kao i da to ne mogu biti oni sa najtežim krivičnim delima, ubice, silovatelji itd.

Ilić je naveo da je zbog kršenja policijskog časa 588 lica privedeno kod prekršajnog sudije proteklog vikenda, a da je ukupno od uvođenja vanrednog stanja i zabrane kretanja 2061 osoba prekršila policijski sat.

Održana su, kako je rekao, i 43 suđenja skajpom zbog kršenja mera samoizolacije, u kojima su izrečene brojne, neke i veoma stroge kazne zatvora, kao i kućnog zatvora i novčane kazne.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track