SRBI NAJVIŠE KUPUJU MESO UOČI USKRSA PKS: Svega ima dovoljno u prodavnicama
Foto: Profimedia

stanje na tržištu

SRBI NAJVIŠE KUPUJU MESO UOČI USKRSA PKS: Svega ima dovoljno u prodavnicama

Društvo -

Direktor poljoprivrednog sektora u Privrednoj komori Srbije (PKS) Veljko Jovanović rekao je danas da je u proteklom periodu povećana potražnja kupaca za mesom, ali da svega ima dovoljno u prodavnicama. Jovanović je na onlajn konferenciji Francusko-srpske privredne komore kazao da je na početku pandemije korona virusa u Srbiji postojao problem sa isporukom hrane, ali ne zbog nedostatka proizvoda već problema sa logistikom.

"Naši prvi napori su bili usmereni ka tome da rešimo problem logistike, a taj problem je postojao ne samo u Srbiji već u celoj Evropi, to smo rešili i nakon prvih dana kada su se svi borili sa istim problemima ima hrane svuda", naveo je Jovanović.

On je ocenio i da u narednom periodu postoje naznake da će se otvoriti zelene pijace u pojedinim regionima.

Prema Jovanovićevim rečima građani su sada naučili da naručunaju putem interneta gde je skočila potražnja i prodaja, kao i da su počeli da naručuju neke svakodnevne namirnice.

Poljoprivredni savetnik za Rumuniju, Bugarsku i Srbiju u Ambasadi Francuske Marie Luce Ghib navela je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je zabranila izvoz hrane.

"Rumunija je tu meru uvela tek prošle nedelje, istovremeno se treba truditi da cene osnovnih životnih namirnica ne rastu", rekla je Ghib.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track