EPIDEMIOLOG O PRAZNIČNOJ KUPOVINI: Nema opasnosti ako se ponašamo odgovorno
Foto: Tanjug Printscreen

nabavka se odvija u kontrolisanim uslovima

EPIDEMIOLOG O PRAZNIČNOJ KUPOVINI: Nema opasnosti ako se ponašamo odgovorno

Društvo -

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da pojačane gužve pred prodavnicama ne bi trebalo da predstavljaju opasnost ako se svi pridržavaju potrebnih mera, i pozvao građane, pred praznični vikend, tokom kojeg će biti produžen policijski čas, da se ponašaju odgovorno.

Tiodorović je rekao da se, prema njegovom uvidu, nabavka odvija u kontrolisanim uslovima.

"Normalno je da se ljudi snabdevaju, jer se od petka u 17.00 očekuje policijski čas, ali utisak je da prema informacijama koje imam i ličnog uvida, ogroman broj građana se ponaša odgovorno i u skladu sa preporukama i discipolinovano", rekao je Tiodorović.

On je ukazao da se i u nabavci hrane mora držati i odstojanje i nositi zaštitna oprema i dodaje da se građani uglavnom toga pridrzavaju.

Kaže da se i on sam snabdeva kada i starije osobe, petkom od 4.00 do 7.00 ujutru, i da su penzioneri najdisciplinovaniji deo građana, svi nose opremu i poštuju odstojanje od dva metra.

"Držimo se toga sada svi i onda neće biti opasnosti i povećane opasnosti koja bi ovu kontrolisanu situaciju dovela do ozbiljnijeg narušavanja", istakao je Tiodorvić.

Kada je u pitanju omogućavanja izlaska za starije od iduće nedelje Tiodorović je rekao da se to planira kako bi stariji koji su dugo bili izilovani mogli da prošetaju takođe u kontrolisanim uslovima oko svoje kuće i da se ne okupljaju.

Pozvao je penzionere i starije da i dalje budu primer discipline kao i do sada.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track