DA LI JE ŽENA OD 92 GODINE UMRLA OD VIRUSA, A IMALA JE MOŽDANI UDAR Dr Nestorović: Sve računamo kao žrtve KORONE, ali...
Foto: Printscreen Pink

sTATISTIKA

DA LI JE ŽENA OD 92 GODINE UMRLA OD VIRUSA, A IMALA JE MOŽDANI UDAR Dr Nestorović: Sve računamo kao žrtve KORONE, ali...

Društvo -

Nisu sve zemlje prijavile tačan broj umrlih od koronavirusa, ali Srbija je bila poprilično poštena u tome, otkrio je večeras doktor Branimir Nestorović.

- Statistika beleži ono što zemlje prijavljuju. Bugarska je slična nama po broju stanovnika. Prosto je neverovatno poverovati u njihove podatke. Za Sloveniju je odlično kako se izborila s obzirom na blizinu Italiji. Hrvatska radi brze testove, a mi radimo bris iz nosa. Zašto neko smanjuje rezultate, zašto neko povećava, to je pitanje politike sad - otkrio je doktor na TV Pink, pa se osvrnuo na pojedine primere iz Srbije.

- Čitao sam rad jednog italijanskog stručnjaka. Meni je umro prijatelj kardiohirurg Marković, umro je i od drugarice moje brat... Ja smatram da smo mi bili veoma pošteni pri priznavanju rezultata. Sve smo računali da su umrli od Covid-19. I onu ženu sa moždanim udarom od 92 godine i onog čoveka sa terminalnom fazom karcinoma... Sad je pitanje da li su umrli od primarne bolesti ili od kornavirusa. A mi smo ih sve vodili da su od korone - objasnio je doktor Nestorović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track