ISPRAĆEN SRPSKI LEKAR I HEROJ MIODRAG LAZIĆ UZ MARŠ NA DRINU: Ista se pesma u isto vreme orila i Beogradom!
Foto: Youtube Printscreen

zbogom junače

ISPRAĆEN SRPSKI LEKAR I HEROJ MIODRAG LAZIĆ UZ MARŠ NA DRINU: Ista se pesma u isto vreme orila i Beogradom!

Društvo -

Čuveni srpski hirurg i heroj dr Miodrag Lazić (65), koji je preminuo od posledica virusa korona, sahranjen je danas na Novom groblju "Bubanj" u Nišu, a u to vreme su vatrogasno-spasilačke jedinice u Republici Srpskoj uključile sirene i odale počast ovom humanisti.

Opelo je služeno u 13.30 časova, a sahrana je obavljena u 14.00 časova. Nakon opela, doktor Miodrag Lazić ispraćen je pesmom "Marš na Drinu", što je bila njegova poslednja želja.

Doktor Lazić preminuo je 14. aprila u Nišu od posledica virusa korona. Vest o njegovoj smrti dočekana je sa velikim žaljenjem u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gde žive Srbi, jer je život nesebično posvetio svom narodu.

Miodrag Lazić, rođen je u Zemunu, 31. maja 1955. godine. Bio je srpski primarijus, hirurg i književnik. Bio je ratni hirurg dobrovoljac. Za vreme ratova devedesetih godina prošlog veka spasavao je živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. Za sve što je tada učinio kao ratni hirurg-dobrovoljac Ordenom Svetog Save odlikovao ga je tadašnji srpski patrijarh Pavle.

Kako je napisao u svojoj oproštajnoj poruci, uprkos svojim godinama i bolestima, nije želeo da se skloni sa prve linije borbe, ostao je sa svojim medicinskim osobljem i radio ono što najbolje zna, spašavao ljudske živote.

Žrtvovao je sebe da bi drugi imali prilike da žive. Kao jedinu stvar koju je tražio, bilo je ga sa ovog sveta isprate pesmom "Marš na Drinu". Iste večeri, kada je objavljeno da je ovaj voljeni lekar preminuo, širom Srbije i Republike Srpske orila se upravo ova pesma, njemu u čast.

I danas, kada je sahranjivan, neki Beograđani su sa svojih terasa pustili ovu pesmu, kao poslednji pozdrav velikom heroju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track