PROŠIREN KAPACITET NA 140 LEŽAJEVA: Završena obnova i izgradnja nove bolnice VMC Karaburma
Ilustracija, Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

za obolele od korone

PROŠIREN KAPACITET NA 140 LEŽAJEVA: Završena obnova i izgradnja nove bolnice VMC Karaburma

Društvo -

BEOGRAD - Obnova i izgradnja nove bolnice Vojnomedicinskog centra "Karaburma", namenjene za lečenje obolelih od virusa kovid-19, završena je posle 14 dana tako da je kapacitet proširen na 140 ležajeva.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić obišao je novu bolnicu i ocenio da je ta ustanova osposobljena u kratkom roku.

"Kada se pandemija završi nova bolnica na Karaburmi ostaće da služi za lečenje i vojnih i civilnih osiguranika i doprineti unapredjenju lečenja pacijenata", rekao je Jovičić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Ministarstvo Odbrane Srbije

On je podsetio da se pripadnici vojnog zdravstva, zajedno sa svojim kolegama iz civilnog zdravstva svakodnevno bore za suzbijanje korona virusa i u bolnicama na Beogradskom sajmu, Novosadskom sajmu, u hali "Čair" u Nišu.

Vrednost investicije koju su firma "Termomont" i partneri uložili u renoviranje 1.000 kvadratnih metara starog objekta, njegovu nadogradnju do 1.300 kvadratnih metara, koliko iznosi sadašnja površina nove bolnice, kao i izgradnju pristupnog puta, iznosi više od 37 miliona dinara.

Već tokom sledeće nedelje, u novu bolnicu na Karaburmi počeće prijem pacijenata na lečenje od virusa kovid-19, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track