I 1999. SMO BILI U IZOLACIJI, ALI OVAJ NEPRIJATELJ JE NEPOZNAT! Dušan Kovačević podvukao paralelu i poslao jaku poruku!
Foto: Dragana Udovičić

ekskluzivni intervju za kurir

I 1999. SMO BILI U IZOLACIJI, ALI OVAJ NEPRIJATELJ JE NEPOZNAT! Dušan Kovačević podvukao paralelu i poslao jaku poruku!

Društvo -

Akademik Dušan Kovačević u intervjuu za Kurir kazao je da postoji paralela između NATO agresije iz 1999. godine, zbog koje smo bili i izolacije, i današnjeg karantina, ali da postoji jasna razlika.

- Mi smo tada bili tri meseca u jednoj vrsti izolacije, skrivali se - kako ko, naravno - od nevidljivih aviona i bombardera koji su nadletali Srbiju, pa su se pojavljivali samo kad su ustanovili da i nemamo neku naročitu protivvazdušnu odbranu. Ali ovaj neprijatelj, koji je sad napao naš narod, podmukliji je samo utoliko što je apsolutno nepoznat i što ne znate kako da se branite od njega - kaže on.

U svemu ovome, smatra Kovačević, najvažniju ulogu imali su oni koji čuvaju naše živote. Oni, prema njegovim rečima, čine pravo čudo.

- Naši zdravstveni radnici, pre svega lekari na prvoj liniji tog fronta, čine pravo čudo. Kad pogledamo koliko je ljudi u Srbiji obolelo i koliko je, nažalost, preminulo, u odnosu na zemlje koje su neuporedivo razvijenije, bogatije i moćnije u svakom pogledu, onda možemo da se duboko zahvalimo našim lekarima, medicinskim sestrama i svim radnicima koji su u zdravstvu.

U kontaktu sam s nekoliko doktora koji bukvalno rade 24 sata. Odu kući samo malo da se odmore i vraćaju se na posao. Zato svaka malicioznost i svako nipodaštavanje njihovog rada su, najblaže rečeno, neukusni, nepristojni i nevaspitani, a u krajnjem slučaju i strašno kukavički - zaključio je on.

Ostatak intervjua pročitajte ovde.

Kurir.rs/B.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track