DOKTORKA DARIJA OBJASNILA KOJIM TEMPOM ĆE SE SVE VRAĆATI U NORMALU: Evo kad će početi da rade saloni, kafići i zanatlije
Foto: RTS Printscreen

normalizacija stanja u srbiji

DOKTORKA DARIJA OBJASNILA KOJIM TEMPOM ĆE SE SVE VRAĆATI U NORMALU: Evo kad će početi da rade saloni, kafići i zanatlije

Društvo -

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavačević izjavila je da će u sklopu relaksiranja mera u vanrednom stanju od utorka biti produženo radno vreme apoteka do 18 časova, a da se očekuje i početak rada građevinskih radnika, zanatskih radnji, salona automobila, kafića i restorana.

Ona je objasnila da će svi oni krenuti da rade postepeno, a ne odjednom.

"Recimo, od 27. aprila su frizerski i kozmetički saloni, teretane a onda posle te nedelje od 3. do 10. maja su kafići i restorani uz poštovanje udaljenosti", objasnila je Kisić Tepavčević za RTS i dodala da će biti objavljen spisak početka rada za sve delatnosti.

Ona je ponovila da će stariji od 65 godina moći da se šetaju tri pita nedeljno u terminima od 18 časova do 1 ujutru, jer su oni bili najrigorozniji u poštovanju mera.

Doktorka je dodala da će se ponovono uspostavljanje avionskog i međugradskog saobraćaja očekuje što kasnije, jer bi svako otvaranje granica moglo da uzrokuje novo unošenje virusa u zemlju.

Kisić Tepavčević je rekla da je policijski čas ovog vikenda najduži, a i da je naredni vikend ključan. Ona nije mogla da precizira kada će definitivno biti kraj vanrednog stanja.

"Koliko tačno će biti taj period ne bih znala da vam kažem, ali vidimo kraj i on se broji u danima", zaključila je Kisić Tepavčević.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track