PONOVO OTVORENI SALONI LEPOTE, TERETANE, KLADIONICE! ULEPŠAVANJE POD MASKAMA: Muškarci u teretanama, žene kod frizera
Foto: Kurir

Kao nekad

PONOVO OTVORENI SALONI LEPOTE, TERETANE, KLADIONICE! ULEPŠAVANJE POD MASKAMA: Muškarci u teretanama, žene kod frizera

Društvo -

Jedva dočekali: Muškarci u redovima ispred teretana, žene pohrlile kod frizera i kozmetičara. Obavezne distanca i zaštitna oprema

Fitnes centri, teretane, kladionice, frizerski i kozmetički saloni juče su ponovo otvoreni, a vlasnici ovih objekata, kao i zaposleni, srećni su što se situacija s koronavirusom poboljšava i što su ponovo počeli da rade.

Novinari Kurira obišli su juče neke od ovih objekata u Beogradu i uverili se da sugrađani poštuju mere.

foto: Kurir

Krenulo dobro

Ivan Aksentijević iz Sportskog centra „Tašmajdan“ kaže za Kurir da je juče teretanu posetilo više od 20 sugrađana i da su svi bili odgovorni. - Uželeli su se vežbanja. Teretanu smo otvorili u osam sati, a u pet minuta do osam zatekli smo dve osobe koje su već čekale da uđu i treniraju - rekao je Aksentijević.

U čitavom objektu postavljena su dezinfekciona sredstva, a na ulazu se vežbačima meri temperatura. Korisnici su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice.

foto: Kurir

Sunčica Đorđević iz kozmetičkog salona „Premijer platinum“ na Vračaru kaže za Kurir da je posao dobro krenuo i da mušterije često zovu. - Svi nosimo zaštitnu opremu i držimo distancu od dva metra. Vanredna situacija uticala je na finansije, ali polako će se sve vratiti na staro - smatra Đorđevićeva.

Dezinfekcija aparata

Novosađanke su se juče najviše obradovale popuštanju mera jer su pohrlile na farbanje, šišanje, manikir. - Poštujemo sve odluke i preporuke u vezi sa zaštitnom opremom, dezinfekcijom, držanjem rastojanja - kaže Jasna Romanov, vlasnica frizerskog salona „Romanov“.

foto: Kurir

Menadžer kladionice „Mocart“ Anita Klinac kaže da poštuju sve mere. - Držimo socijalnu distancu, aparate i prostor dezinfikujemo posle svakog igrača - kaže Anita.

foto: Kurir

U novosadskom kozmetičkom salonu „BeBetty“ vlasnica Dubravka Rakić uradila je juče prvoj mušteriji Jeleni manikir uz obaveznu zaštitu. - Gužva je velika, zakazujem na pola sata, mušterije na ulasku u radnju dezinfikuju ruke, ja nosim masku - kaže užička frizerka Rada Minić.

foto: Kurir

Vlasnik muškog frizerskog salona u Vranju Slađan Đošić kaže da ima gužve, ali se nada da će sve doći u normalu za šest-sedam dana: - Držimo distancu, imamo dezinfekciona sredstva, mušterije ulaze jedan po jedan.

PRAVILA ZA PREVOZ U BEOGRADU

foto: EPA/Andrej Cukić
  • Na stajalištu uz distancu od dva metra
  • Ulazak na srednja vrata, a izlazak na zadnja
  • Vozači s maskama, ograđeni od putnika
  • Nema kupovine karata u vozilu
  • Kontrolori na ulaznim vratima
  • Svako drugo mesto za sedenje, obeležavanje stajaćih
  • Manji broj vozila, bez najstarijih, đaka i studenata
  • Ograničen broj putnika
  • Uz „bus-plus“ obavezna i maska

Pijaca

NIŠLIJE U NALETU

foto: Kurir

Nišlije su juče „napale“ pijace, mesare, pekare, apoteke. Ispred svih pijaca stajali su radnici JKP „Tržnice“ koji prskaju mušterije dezinfekcionim sredstvima.

Prevoz putnika

OD 1. MAJA AVIONSKI I AUTOBUSKI SAOBRAĆAJ

foto: Nemanja Nikolić

Od 1. maja ove godine, u zavisnosti od epidemiološke situacije, Vlada Srbije može doneti odluku o ublažavanju mera, odnosno dozvoliti obavljanje delatnosti prevoza putnika u međunarodnom vazdušnom saobraćaju sa aerodroma u Srbiji. Uslov je da budu primenjene sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti kovid-19, navodi se u izmenjenoj uredbi objavljenoj u Službenom glasniku. Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče da očekuje da verovatno sledeće nedelje krene otvaranje međugradskog saobraćaja.

Kurir.rs/ ekipa kurira Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track