STUDENTI SE VRAĆAJU U DOMOVE: Evo kakve će sve pogodnosti imati u Beogradu
Foto: Dragan Kadić

USKORO TAČAN DATUM

STUDENTI SE VRAĆAJU U DOMOVE: Evo kakve će sve pogodnosti imati u Beogradu

Društvo -

Povodom povratka studenata u studentske domove i na fakultet, koje se očekuje sredinom maja, Ustanova Studentski centar "Beograd" je donela odluku da će svi studenti biti oslobođeni plaćanja stanarine od obustave rada do datuma povratka u sobe, a biće im besplatno omogućene i brojne aktivnosti.

O tačnom datumu povratka u domove, koji će biti usklađen sa obavezama na visokoškolskim ustanovama, studenti će biti obavešteni putem sredstava javnog informisanja i sajta Studentskog centra "Beograd", navodi se u saopštenju te ustanove.

Takva odluka doneta je uz saglasnost ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a studentima koji su već uplatili stanarinu za deo marta, biće uračunata u narednim mesecima.

Takođe, sve bonove će biti u prilici da prenesu i iskoriste u toku meseca maja tekuće godine.

Prema rečima direktora Studentskog centra "Beograd" Gorana Minića, zaposleni u toj ustanovi su za vreme vanrednog stanja, osim humanitarnih aktivnosti, vredno radili kako bi sve studente sačekali domovi u lepšem izdanju, pa su tako brojni kvarovi otklonjeni, kupatila obnovljena, a zidovi okrečeni.

Istovremeno zaposleni su se trudili da urede prostore ispred domova gde su zasadili cveće, ofarbali žardinjere i metalne površine.

Navodi se da će se sa takvom praksom nastaviti i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima, kako bi domovi bili još lepši i inspirativniji za život i rad u njima.

Ustanova će se truditi da uredi i manji broj soba i domova koji su preostali, te u skladu sa tim moli za razumevanje studente čije sobe još uvek nisu sređene.

SC "Beograd" je odlučio da će po povratku u domove svim studentima biti omogućeno i besplatno korišćenje sadržaja kao što su teretane u domovima u mesecu po njihovom izboru, termini u sauni u Studentskom gradu, besplatno korišćenje parkinga za jedan mesec za studente koji poseduju lični automobil, kao i besplatni termin za pranje veša u domskim perionicama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track