DANILO (11) SE TREĆI PUT BORI ZA ŽIVOT: Već 80 dana leži sam u bolnici i preživljava paklene muke POTREBNA B KRVNA GRUPA
Foto: Facebook Printscreen

BOLUJE OD LEUKEMIJE

DANILO (11) SE TREĆI PUT BORI ZA ŽIVOT: Već 80 dana leži sam u bolnici i preživljava paklene muke POTREBNA B KRVNA GRUPA

Društvo -

Jedanaestogodišnji Danilo već dva puta se izborio sa leukemijom, ali opaka bolest vratila se treći put. Dečak je već 80 dana u transplantacionom bloku, trpi jake bolove, a boca iz koje se slivaju lekovi konstantno je prikačena u njegovu malu ruku. Bori se za život, a ovakvo nešto verovatno ni mnogi stariji ne bi izdržali.

„Dečak ovaj pakao preživljava treći put, teške terapije, bolnica i lekovi su njegova svakodnevica. Sve što je leukemija bacila na njega on je izdržao. Pre 80 dana transplantirana mu je koštana srž koja još uvek nije dovoljno proradila i potrebne su mu transfuzije krvi, krvne plazme, a najviše trombocita“, napisano je u apelu za pomoć koje je uputilo Udruženje pacijenata za pomoć obolelim od akutnih leukemija „Leuka“.

Da bi se Danilo i ovaj put izborio potrebni su mu dobrovljni davaoci krvi. Uslov je da ste B krvna grupa, Rh faktor nije bitan, da živite u Beogradu da niste bili prehlađeni u zadnjih 15 dana i da ne pijete nikakve lekove. Za žene je dodatni uslov da se nisu porađale, kao i da imaju preko 65 kilograma.

„Jako je važno da se javite na broj telefona 063/ 304 – 138 ili pošaljete poruku u inboks, ne da idete direktno u Zavod kako bi se koordinirali dolasci i da se zbog trenutne situacije ne stvaraju gužve koje bi otežale rad. Zavisimo od vas i vaše dobre volje da pomognete Danilu“, zamolili su iz udruženja „Leuka“.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track